StoryEditorOCM
SportODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA BICIKLISTIČKOG KLUB ZADAR

Predsjednik Kotlar: Cilj u novoj godini je osvajanje 30 odličja!

Piše Ivica Gjergja
2. siječnja 2019. - 19:42
bk3

U Hotelu Porto održana redovna godišnja skupština Biciklističkog kluba Zadar na kojoj su za najbolje vozače kluba u 2018. godine proglašeni Luka Škara i Slavka Barešić. Maja Perinović primljena je u počasno članstvo BK Zadar temeljem svojih vrhunskih rezultata koje je postigla u sezonama od 2011. do 2018. godine u kojima je nastupala u svim dobnim kategorijama od početnica do seniorki, te u reprezentaciji.

- Za nas u BK Zadru godina je bila izuzetno uspješna, rezultatski i organizacijski. Odmah na početku sezone u siječnju na Državnom prvenstvu u ciklokrosu održanom u Puli postignut je povijesni uspjeh, prvi naslov državne seniorske prvakinje osvojila je Maja Perinović. U kategoriji početnica Slavka Barešić je također došla do naslova državne prvakinje. Djevojkama su se sa srebrom i broncom u kategorijama do 15 i do 14 godina pridružili Paulo Grgić i Marko Bilosnić, a jedinu ovogodišnju veteransku medalju sa tog prvenstva donio je i Neven Pavić i to srebrnu. Slijedila je Učka sa koje se klub vratio također sa pet medalja, bronce Tonija Srbića kod juniora, Olivera Gojkovića među kadetima i Luke Škare u U 15 kategoriji od kojih treba posebno istaknuti ovu Lukinu jer je osvojena među dvije godine starijom konkurencijom. Varaždinka koja vozi u našem dresu, Karla Kožić bila je srebrna dok je Slavka Barešić ponovila uspjeh sa ciklokrosa i postala još jednom državna prvakinja, također u konkurenciji sa dvije godine starijim djevojčicama. Kronometar i cesta su se vozili u Vinkovcima. Iz ravne Slavonije vratili smo se sa još devet odličja. Dvostruka juniorska prvakinja postala je Karla Kožić, zlato sa kronometra i srebro sa cestovne utrke pripalo je Luki Škari u U13 kategoriji u kojoj je i Roko Šintić bio srebrni na kronometru, Toni Srbić također srebro na kronometru, Oliver Gojković bronca sa kronometra i srebro sa cestovne utrke i njegov mlađi brat Nicolas brončani na cestovnoj utrci. Bilo bi sigurno i više medalja da se Slavka Barešić nije ozlijedila neposredno prije prvenstva. Tu priča o državnim medaljama nije gotova jer se osvajačima pridružio i Lovro Matek sa dvije mtb medalje, broncom sa XC maratona i zlatom sa uspona na Medvednicu. Osim ovih 20 odličja bilo je i puno četvrtih mjesta, predugo bi trajalo da sad sve nabrajam, čestitke još jednom svim našim vozačima koji su nastupili na utrkama državnih prvenstava, trudom i zalaganjem opravdali su povjerenje njihovog trenera Ante Radića i nadam se da će sezona koja je pred nama biti još bolja. Evo da odmah kažem što je cilj, 30 odličja je stepenica koju želimo dosegnuti u idućoj sezoni, dosad je najviše medalja donijela ona prva sa Antom Radićem za kormilom, to je bila 2015 -ta sa 23 državna odličja, kazao je Božidar Kotlar, predsjednik Biciklističkog kluba Zadar.

KUP NATJECANJE!

Što se tiče natjecanja za Kup Hrvatske sezona iza nas je rekordna sezona, kazao je predsjednik Kotlar. Toni Srbić i Lovro Matek prvi i treći kod juniora, Karla Kožić prva među juniorkama, Oliver Gojković drugi u kadetima, Luka Škara i Roko Šintić prvi i drugi među U13 te Teo Radaš i Roko Škara drugi i treći među najmlađima do 11 godina. Ukupno sedam medalja u Kupu Hrvatske u natjecateljskim kategorijama, a njima su se pridružili i Ante Radić i Kosta Teofilov u Kupu Hrvatske za Veterane sa drugim mjestima u kategorijama A i B.

Sa utrka Kupa predsjednik Kotlar je izdvojio fantastičan rezultat Luke Škare koji je svih sedam utrka za Kup završio kao prvoplasirani od hrvatskih biciklista do 13 godina, a na posljednjem cestovnom nastupu u slovenskom Mengešu je ostvario i prvu pobjedu u muškoj konkurenciji naših vozača na međunarodnoj utrci.

- U dresu reprezentacije uz Maju Perinović koja je od ožujka članica talijanske profesionalne ekipe „Top girls Fassa Bortolo", nastupalo je još pet naših članova, a to su Toni Srbić, Lovro Matek, Karla Kožić, Oliver Gojković i Duje Peričić. Toni je ubilježio nastup na Prvenstvu Europe, dok je Karla uz europsko nastupila i na svjetskom prvenstvu u kategoriji juniorki bez značajnijeg plasmana. Bili smo u organizaciji utrka i biciklijade po planu, od natjecanja u Biogradu, u Ninu i po 59. put u Zadru 1. svibnja organizatori, kao i na Mtb štafeti na Musapstanu, a 11.3. sudjelovali smo kao tehnička podrška i organizaciji utrke na Viru koja je po broju vozača koji su nastupili na kraju bila najbrojnija utrka Kupa Hrvatske. Ispratili smo uspješno tri Virske biciklijade i onu najbrojniju jubilarnu 10-tu „Od Branimira do Branimira" na kojoj je sudjelovalo 800 biciklista, organizirali tradicionalnu 23. Biciklijadu Zadar - Knin na kojoj smo imali i susret sa Predsjednicom države. Bili smo podrška i na biciklijadi do Paklenice. Također je  sredinom rujna po prvi put organizirana Otočna biciklijada u suradnji sa Upravnim odjelom za EU fondove Grada Zadra. U 2018. naš trener Ante Radić je angažiran i kao trener HBS-a za mlađe dobne kategorije pri HOO-u, te će se na toj funkciji zadržati nadamo se i u idućoj sezoni. Članovi BK Zadar Maja Perinović, Ante Radić i Karla Kožić nastupit će na svjetskom prvenstvu u Innsbrucku, dodao je Kotlar.

Novo klupsko vozilo
Najavljeno na prošloj skupštini kluba, ostvareno je pa je tako kupljeno i opremljeno novo klupsko vozilo VW Golf Variant koje je omogućilo učinkovitiju pratnju i odlazak na utrke.

 

POKROVITELJSTVO I ZAHVALE PREDSJEDNIKA! 
Od pokrovitelja koji aktivno pomažu klub predsjednik Kotlar zahvalio se kao i uvijek firmi TČT tj. dućanu Bianchi koji održava njihove bicikle, zatim pokrovitelju iz Slovenije Matjažu i njegovoj firmi Auto Mesojedec, sponzoru iz Zagreba koji je ujedno i njihov dugogodišnji dobavljač opreme Bojanu Šavrljugi i njegovoj firmi Chronometrum, Auto Hrvatskoj, Mitasu, Hotelu Porto, i svima ostalima.
- Oni svi su svojim doprinosima učinili da BK Zadar iz godine u godinu napreduje. Naravno ona najvažnija podrška dolazi iz proračuna zadarske gradske uprave, te manjim dijelom iz županijskog proračuna. Zahvala i roditeljima vozača koji su sudjelovali u odlascima na utrke tijekom sezone, posebno Denisu Šintiću i Željku Škari na njihovom angažmanu tijekom dvodnevnog odlaska na državno prvenstvo u Vinkovce, kao i svim članovima kluba koji su doprinijeli organizaciji naših utrka. Juniori Toni Srbić i Lovro Matek završili su svoje nastupe u dresu BK Zadar i od slijedeće godine vozit će za pazinsku „Meridianu". Želim im puno sreće i rezultatskih uspjeha, te zahvaljujem na svim onim odličnim rezultatima koje su ostvarili u proteklih par godina za BK Zadar. U sljedeću sezonu krećemo sa rekordnim brojem vozača dosad, čak njih dvadeset troje u godištima od 2000. do 2009., te ćemo vjerujem tu brojnost pretočiti i u rezultat koji sam najavio na početku izlaganja, rekao je Kotlar.
 Što se tiče rada uprave kluba zahvalio se Kotlar svima u Izvršnom i Nadzornom odboru kluba koji su aktivno sudjelovali u sastancima.
19. travanj 2024 19:13