StoryEditorOCM
SportIGRAČ HNK PRIMORAC VEDRAN JEŠE:

"Kada je u pitanju Primorac, sve bih "greške" opet ponovio!"

Piše Ivica Gjergja
4. siječnja 2019. - 18:42
V Jese

Na kraju jednog perioda, u ovom slučaju polu sezone u HNK Primoracu, kapetan Vedran Ješe, igrač koji je i sada u 38. godini života jedan od najboljih na terenu, zbraja uspjehe i ono manje uspješno što je prošao u ovom periodu sa svojim klubom.

Na ljestvici je Primorac treći sa 27 bodova, iz godine u godinu čini korak više što je svakako svima, a posebno kapetanu na čast i neizmjerni ponos.

- Što se tiče polusezone, kada se podvuče crta možemo reći da je bila uspješna. Treći smo, šest bodova iza prvog, na početku sezone smo imali malo, što objektivnih, što subjektivnih problema. Ja nisam igrao šest kola zbog ozljede, a Paponja, koji je naš bitan kotačić, vratio se u šestom kolu tako da smo se na neki način u hodu uigravali. Sada bi rekao da smo došli do razine igre i odnosa u klubu gdje možemo ići samo gore. Kad govorimo o tome trebala bi nam dva - tri pojačanja, pa možda i napadnemo sam vrh, što bi bio i moj osobni cilj, da završimo kao prvi ili drugi na ljestvici, pa da izborimo viši rang Drugu ligu. Tim više jer je do godine velika stota obljetnica kluba. No, ovo sve je za upitati Upravu kluba. Polusezona je uspješna, nastavljamo uspješno niz od prošle sezone kada smo bili drugi, što znači da smo zadržali nivo igre, kazao je Ješe.

Recite nam nešto o igračkom kadru?
- Mislim da imamo dobar igrački kadar za borbu za sam vrh, no za viši rang trebaju nam pojačanja i sa njima bi mogli egzistirati u njoj. Nema tu velike razlike između ova dva ranga, osobno mislim da je u pitanje više rada u Drugoj, trenira se i ima više utakmica - profesionalnosti, bolje suđenje, travnjaci i logistika. Kada bi mi došli tamo bila bi to lijepa priča kluba i samog grada Biograda. Za to se treba spremiti i svi oni kojima je nogomet na srcu, a mogu pomoći povezati, imamo jakog predsjednika Darka Banića i s njim evo nas kao drugoligaši, što bi osobno volio. Kad je u pitanju Banić, sve skupa izvrsno drži i na razini iznad Treće lige, a o njegovim ambicijama da ne govorimo. Dosta je objektivan, realan i skroz unutra, ne zalijeće se, ono što obeća izvrši, on je jedan od rijetkih takvih predsjednika. On radi kao da će tu biti godinama što je jako dobro, kazuje nam Ješe.

Primorac kao klub gdje god dolazi na gostovanje izaziva pozornost, igrate dobro - lijepo i donosite bodove, kako to?

- Mi smo se dokazali igrom i rezultatom, istina gdje god dolazimo rado smo viđen gost, ne da nas se plaše, ali nas respektiraju. Pa mogu reći da bolje stojimo na strani nego doma. Doma nam je onaj „mač" pred očima moraš pobijediti, a onda se dogodi kiks.

Osobno, prošli ste mnogo toga od NK Zagreba, reprezentacije, što reći za Primorac?

- Reći ću vam jednom riječju, da mogu ponovo ponovio bih sve  „greške" kad je u pitanju Primorac. Divan klub i grad, poznaju nogomet, raduju se i tuguju za porazom prava nogometna sredina. Volio bi ovdje vratiti i vrtiti priču sa Zagrebom kada smo bili prvaci Hrvatske, pa sam trebao u Dinamo, pa vani, no tu sam gdje sam. U jeseni nogometnog života sam dok služi zdravlje i Primorac bude ovakav tu sam.

Htjeli smo pitati - dokle još?
- Pa vrijeme se ne može prevariti, nitko ga nije prevario pa ne mogu ni ja. Tu sam, znam što mi je zadaća i sigurno je da ćemo sa početkom priprema krenuti u juriš na Drugu ligu. Svuda gdje sam bio, davao sam svoj maksimum, a sada mogu reći da se igram i sada najviše u nogometu uživam, nije velik pritisak, a mogu, nije mi teško. Dominiram na svom mjestu u ligi, osjećam strast za utakmicom što me dodatno tjera na dobru igru, zdrav sam iako osobna karta ima svoje, a dok je tako igrati ću - trajati na terenu, pa i prema Drugoj ligi s Primorcem, zaključuje Ješe

26. travanj 2024 05:54