StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADAR POBIJEDIO OLIMPIJU, ŽORIĆ PRVI PUT ZAIGRAO ZA KLUB

Zaiskrilo između navijača Tornada i policije

4. siječnja 2019. - 23:00
zadar_olimpija3-040119

ZADAR - Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 4435. Suci: Koljenšić (Crna Gora), Stefanović (Srbija) i Hadžić (Hrvatska). 

ZADAR - PETROL OLIMPIJA 84:80 (20:16, 19:21, 16:15, 20:23, 9:5)

ZADAR: Bašić (6), Marić, Žorić (8), Krajina (6), Vaughn (15), Dašić (7), Vuković, Brzoja (5), Špralja (3), Little (21), Božić (13), Planinić.

OLIMPIJA: Jones (7), Špan (5), Bubnić, Lazić (17), Šamanić (16), Lorbek (2), Simonović, Lapornik (18), Begić (7), Badžim (6), Sanon, Rebec

SEMAFOR:

16:9 - Iako je na početku ozbiljno zaprijetio Begić, Zadrani su brzo pripremili obranu za njega, onda su Dašić i Božić, potom i Vaughn, povukli za prvi odmak.

20:16 - Ulaskom Šamanića slovenska je momčad dobila na širini, upravo je taj igrač svojim ubačajima zaslužan da se domaćin ne odvuče na značajniju prednost.

34:35 - Dugo se Zadar držao na sedam viška što ih je u situaciji kad se jako malo ubacivalo na obje strane nekako uspavalo. Ali se zato probudila Olimpija, po dvije trice, jednu za drugom, ubacili su Lapornik i Badžim, četiri u nizu za zadarski odlazak u minus.

53:42 - "Hoćemo pobjedu" čulo se s trbina, pa je u tom stilu bio i odgovor igrača, Little je nakon sjajnog Božićevog doddavanja "zakucao" za urnebes. Ali, nije dugo trajalo, gosti su raširili krila i napravili seriju 10:0!

69:72 - Skroz se razigrao Šamanić, praktički je igrao sam protiv Zadra, jest pomogao mu je i Lazić.

75:75 - Onda je Nazor zaigrao na zadnju kartu uvodeći Bašića koji je dva puta pronašao usamljenog Žorića.

84:80 - Bravo za Lovru Bašića, ali i Marija Littlea!

Susjedi su morali priznati poraz u kojeg ih je gurnuo Lovre Bašić istinski junak teško izborene pobjede košarkaša Zadra koji su pak kroz produžetak došli do slavlja. Nikad teže!

Otkako je dvorana na Višnjiku otvorila svoja vrata, prvi put se dogodilo da južna tribina zjapi prazna, jer je tako odlučio disciplinski sudac ABA lige, zbog nedoličnog ponašanja zadarskih navijača. Tornado se odlučio spustiti sa svojeg sektora i posve približiti parketu, gdje su im društvo činili stalni pretplatnici. Na početku je malo zaiskrilo, odnosno, došlo je do određenog nesporazuma policije i navijača, ali je sve brzo smireno, pa se sva pozornost mogla usmjeriti prema velikom i važnom dvoboju za obje momčadi.

Gosti na početku nisu imali nikakav respekt prema domaćem terenu, izgledali su potentniji i rastrčaniji, Lapornik je pak svojom tricom najavio, vidjet će se kasnije iznimno uspješne "zmajčeke" s te pozicije kojom su uspjeli zaustaviti mogući značajniji iskorak Zadra. U tim je trenucima obrana stajala previše daleko od Lapornika i Badžima koji su znali kako to kazniti.

Svjetla pozornice osobito su bila usmjerena prema Žoriću koji je u svojoj tridesetpetoj godini prvi put obukao dres kluba u gradu u kojem je rođen. Čekao je Luka i svoj prvi ubačaj, pokušavao je i u tome je uspio u 16. minuti, nakon čega je zaradio pljesak s tribina. Kod njega se podosta osjećao grč koji je zapravio pratio cijelu domaću momčad koja je svjesna kako im ove sezone Višnjik "ne leži". A bodovi nikad potrebniji! Otuda možda i strah od izraženije igre izvana, jer dvije trice kontra pet gostujućih nedvojbeno je smjer kojim se korčalo u nervozu, iako se na odmor otišlo u plusu (39:37). Tko će znati, moguće je da se takvo stanje napetosti prenijelo i na semafor koji je neočekivano " zaledio", pa je valjalo upomoć zvati informatičare i servisere!

Publika se u međuvremenu dobro zabavljala, "valovi" su plovili dvoranom, potom se čulo i "jug poludi", aludiralo se na prazne sjedalice! Ali se počeo puniti koš slovenske momčadi za 53:42, isto tako kako je narasla brzo se i rastopila za potpunu neizvjesnost u zadnjoj dionici. I bijaše tako, jer je četiri sekunde prije kraja uslijedilo poravnanje (75:75), ali su gosti imali loptu i zadržali je u ruci više od pet sekunda i tako je predali Zadranima za zadnji napad, međutim, Little je promašio i otišlo se u produžetak!

25. travanj 2024 16:06