StoryEditorOCM
SportDAN NAKON POBJEDE PROTIV OLIMPIJE

Ključne akcije Bašića i Žorića!

6. siječnja 2019. - 15:15
zadar_olimpija15-040119

Svu dramatičnost pobjede Zadra, u ogledu s ljubljanskom Petrol Olimpijom, koja se zajedno s njima bori za ostanak u regionalnoj ABA ligi, već smo naglasili u izvješću, zrcali se kroz ključne dvije akcije.

Njezini protagonisti bili su Lovre Bašić i Luka Žorić, "naša dica", vole kazati Zadrani, čija se napetost kao struna odmolala tek na isteku pet minuta igre u produžetku. I to dodatno vrijeme izborili su u zadnji čas, kad se činilo kako će iznimno važni bodovi otići u Sloveniju. Ali, Lovre je dodavao, Luka zabijao!

Ono što je mnoge zabrinjavalo kroz dvoboj jest činjenica da se Zadar nije znao "zatvoriti" nakon rezultata 53:42. Jer to je posve pristojnih jedanaest poena viška u situaciji u kojoj su gosti imali čak šest ubačenih trica, domaćini svega dvije! Cijela je priča u konačnici završila sretno na što je podsjetio i Žorić, koji se kao "novak" osvrnuo na dobro ozračje u svlačionici i na tribinama...

- Puno je ljepše krenuti s pobjedom i to je ključ raspoloženja. Lakše je učiti iz pobjede jer imamo još puno prostora za napredak, a pogotovo ja koji sam tek došao i tek hvatam sve konce. Ali to će sigurno iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. Mislim da smo danas pokazali karakter i od toga trebamo krenuti te nam to treba biti vodilja - kazao je Žorić koji je emotivno doživaljavao svaku provedenu sekundu provedenu u igri, napose ključne ubačaje, pa je opet podsjetio na svoj angažman u Zadru....

- Svatko iz Zadra, i prije nego počne trenirati košarku, sanja da će zaigrati u dresu Zadra. Taj mi se san sad ispunio, bila je to čast i zadovoljstvo. I bit će mi čast dok god sam tu – veli Luka.

Prije nego se ušlo u dramatičnu, infarktnu završnicu ponajviše "bodlji" išlo je prema Anti Nazoru treneru zadarske momčadi, kao i nekim igračima....

- Nećemo o negativnostima, ostat ću pozitivan i pohvaliti svoju ekipu koja je imala petlje pobijediti ovu utakmicu jer to je jedan veliki napredak. Pokazalo se da se karakter prenosi s igrača na igrača i uvijek pronađemo pet karakternih igrača na parketu, a to nam je i cilj. Ne samo to, nego da se ta pozitivna energija prenese na cijelu ekipu, jer kako je rekao Luka, imamo prostora za napredak. Moram pohvaliti i napredak u radnom segmentu posljednjih desetak dana i to će nas dovesti do situacije da se ovakve stvari ne događaju i da ne dopuštamo te skokove u napadu i lagane poene. Moramo imati želju koju svaku utakmicu ima naša publika i onda neće biti problema do kraja sezone. S time bih čestitao i publici koja je napravila sve da njihova momčad ovu utakmicu dobije - zbori Nazor.

Dan poslije, nešto duže vremena spavanju je posvetio Bašić, ali mu nije bilo teško "otključati" mobilni uređaj i sažeti nam svoje viđenje drame na Višnjiku....

- Uh što reći, ušao sam u tih zadnjih minutu i po u nimalo zahvalno vrijeme , ali se nikad nisam plašio takvih situacija. Jer, kad si unutar momčad moraš računati i na takve opcije, pa radilo se o svega par sekunda, moraš napraviti sve da tvoja momčad napravi najviše što može. Eto, mi smo uspjeli okrenuti minus kad se mnogima možda činilo da nećemo uspjeti, međutim, ovoga puta zahvaljući Žoriću i njegovom iskustvu znali smo kako do pobjede. S njime je stigla širina, u kombinaciji s Krajinom fizički možemo bolje odrađivati u obrani i napadu. Ne smije se zaboraviti da smo ovakve utakmice kroz sezonu gubili, ovo nam je ubrizgalo jednu dobru injekciju samopouzdanja – veli Bašić, kojem je bilo drago čuti kako Nazor ima povjerenja u njega, odnosno, trener je još istaknuo da je i prije pet godina vjerovao u Lovru te mu je želja da na isti način nastavi kroz sezonu.

Crna košulja donosi pobjede
Jednom je kolegi u oko upala činjenica da je drugu domaću ovosezonsku pobjedu Nazor ostvario u crnom odijelu kombiniranom s košuljom u istoj boji. Jeli li to neko "čaralo – baralo", ili se poklopilo, nastavno je pitanje?
- Na dan utakmice nazvala me je jedna moja prijateljica iz Madrida i rekla mi: " Ante obuci crnu košulju, da izgledaš kao Diego Simeone i pobijedit ćete. Eto poslušao sam je!" - nasmijao se Nazor, kojem zasigurno nije bilo nimalo ugodno jer je jednako kao i publika strepio za bodove koji u konačnici mogu ABA – ligaški život značiti!
19. travanj 2024 15:23