StoryEditorOCM
SportKUP UTAKMICE U JAZINAMA

Jazine-Arbanasi dočekuju Zadar, a Sonik-Puntamika Cibonu

Piše D.Žura, I.Gjergja
9. siječnja 2019. - 11:57
jazine_cibona4-101017

Srijeda, potom i četvrtak, dani su u kojima će "stara dama", dvorana u Jazinama, biti poprište dvije Kup utakmice, u kojima će Prvoligaši , Jazine - Arbanasi i Sonik - Puntamika, biti domaćini Zadru, odnosno Ciboni. Tako je određeno ždrijebom, koji je nedvojbeno otišao na ruku momčadima koje igraju na višoj razini te imaju bitno bolje "rostere" pa su iznenađenja svedena na "tešku rezervu"....

Nekad se dobro "ugristi za jezik", ali nitko se ne bi trebao ljutiti na zaključak kako Zadar i Cibona unaprijed mogu okrenuti pogled na novi novi krug kup natjecanja "Krešimir Ćosić". Svejedno, nitko ne dvoji da će na tribinama biti više nego zanimljivo jer ako govorimo o Jazinama, onda oni unutar svojeg sastava imaju podosta momaka koji misle kako je njihovo mjesto u Zadru. I to će nastojati na sve načine dokazati u čemu će imati potporu svojih navijača, koji ih inače prate kroz sezonu. Dok će većinu ipak činiti poklonici Zadra, uz želju svih kojima je košarka u srcu sve prođe u pravom sportskom ozračju. Jer time bi se zasigurno ponosio i Krešo, pa njemu u čast valja grleno bodriti svoje momčadi, bez upotrebe pirotehnike ili sličnih predmeta koji mogu ugroziti bilo koga u dvorani.

- Mi smo počašćeni s tim da igramo sa Zadrom i neka je ždrijeb tako htio i stoga očekujem da bude prava košarkaška fešta, da naši vjerni gledatelji dođu uživati u košarci. Mi ćemo, mogu obećati pružit dobru igru u granicama svojih mogućnosti ovog časa, ali će sa htjenjem, željom i voljom mojih igrača svi biti zadovoljni. Zadar je favorit, no borit ćemo se i još jednom pozivam navijače da dođu na susret - kazao je Luka Bujas trener Jazina.

Mora se istaknuti da je unatoč tomu da su u prijelaznom roku koji još traje, ostali bez nekih važnih igrača, druga dvojica, Franka Kaštropil i Emilijo Banić imaju problema s ozljedama, KK " Jazine - Arbanasi", izišao u susret Zadru, jer su pomaknuli termin tri dana ranije nego je predviđeno. Zato im prije podbacivanja lopte valja zapljeskati na pravom sportskom potezu i razumijevanju za Zadrove obveze u ABA ligi.

- Za nas počinje jedno novo natjecanje, uz HT Premijer ligu i regionalnu ABA ligu, a to je Kup Hrvatske koji zbog svog naziva ima osobit značaj. K tomu, igramo u Jazinama što samo po sebi donosi i budi dodatnu emociju, koju će nedvojbeno publika prepoznati. Inače, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu, utoliko više jer kup utakmice sa sobom nose tradiciju iznenađenja. Isto tako, naš suparnik će zasigurno htjeti prikazati najbolje što može. Koliko ozbiljno razmišljamo o dvoboju s Jazinama, govori i činjenica da ćemo dan prije ogleda trenirati u Jazinama, kako bi se igrači adaptirali. Što se pak tiče same igre, mi ćemo ući maksimalno agresivno na loptu s energijom, kako bismo prema našim zamislima utakmicu odveli u smjer kojeg želimo, a to je onaj pobjednički - veli Nazor, koji će za ovu prigodu izvan momčadi imati Kwamea Vaughna, jer ga muči ozljeda leđa, dok je od ranije zbog doping provjere izvan parketa William Magerity.

Govoriti o dvoboju Borik - Puntamike i Cibone, a ne prisjetiti se kako su "vukovi" baš na njima u Kupu "polomili zube" nije moguće, skoro će punih osam godina od toga.

- Našim gostima iz Cibone neće faliti ni „ptičjeg mlijeka" no pobjeda ostaje doma. Sve smo posložili u najboljem redu, vjerujem, a i znam da naši dečki imaju i motiv više igrati sa Cibonom. Očekujem pune Jazine, boriti ćemo se svim srcemi snagom - kazao je Mirko Jošić, direktor kluba.

U srijedu se igra s početkom u 20 sati, dok je dvoboj u četvrtak zakazan za 19 sati.

24. travanj 2024 06:37