StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADAR JE U JAZINAMA BIO NEUGODAN GOST

Nije to bio gradski derbi: Arbanasi su zastali na 54 koša, Zadar im uvalio 116!

9. siječnja 2019. - 22:35
zadar_jazine_arbanasi1-090119

ZADAR - Dvorana" Jazine".Gledatelja:2000. Jazine- Arbanasi - Zadar  54 :116 ( 9 : 27,11:27,18:25, 16:37).

Suci : Jurčević, Hordov, Čanković.

JAZINE: Gulam(10) , Škara , Franov , Šoba(2) , Petković)2) , Kaštropil(4) , Kovačević , Bajzek, Bungei(20 ) , Španja(14).

ZADAR: Bašić(5) , Marić(8) , Žorić(15), Krajina(8) , Dašić(9) , Vuković( 21 ) , Brzoja(11), Špralja(3) , Little(6), Božić(14), Planinić(16).

Smisao ovakvih i sličnih utakmica u kojima je kvaliteta miljama nesrazmjerna, nemaju previše potrebe, jedino u smislu da se nekome od manjih klubova u Kupu "Krešimir Ćosić", potkrade nekakvo iznenađenje. Jazine- Arbanasi nisu u toj skupini, jer je Zadar za njih bio nimalo ugodan gost u Jazinama. O tome je li se pjevalo, plesao, zabavaljalo čak i pirotehnikom nema potrebe zboriti.... Bilo je svega!

Inače, za svečanije ozračje pobrinule su se zadarske mažoretkinje, koje se prve dobile pljesak na košarkaškoj pozornici. I onda je krenula utakmica čije su minute očekivano "curile" u smjeru momčadi Zadra, koju je pak vodio Luka Žorić. U domaćim žutim majicama, dugo se nije moglo upisati ni jedno drugo ime nego Bruna Španje, tek nešto kasnije, ubačajam za dva poena pridružio mu se Josip Gulam! Iako oskudni kvalitetom, domaćini su iskazivali trud, u jednom trenutku čak i više nego se Petar Marić igrač Zadra uopće nadao, kad ga je nehotice " nokautirao" Jamest Preston Bungei. I odmah se ispričao!

Što se tiče igre u zadarskim napadima nije bilo potrebe previše razmišljati, jer se osim Žoriću lopta spuštala Domagoju Vukoviću, čemu se Jazine nikako nisu uspjevale oduprijeti. Vladim Dašić koji je nedavno obukao plavi dres Zadra dočekao pljesak na parketu dugovječnih Jazina, gdje je godinama znao praviti ozbiljne probleme svojem sadašnjem klubu. Mario Little je podsjetio da su trice njegovo jako oružje, pridodao mu se i Šime Špralja, koji je jednom završio u reklami baš kao nekad Veljko Petranović.

Potom je Jure Planinić bio nagrađen za svojih sedam poena, dok je kraj prvoga dijela tricom označio Mislav Brzoja. O daljnjem tijeku utakmice , odnosn, zadnje dvije četvrtine najbolje kazuju završne brojke! Istina, imalo se što i vidjeti, Vuković je nemilice zakucavop, drugi su koš punili na sve moguće načine, nije nedostajalo ni trica!

Kup je naš povikaše navijači Zadra!

19. travanj 2024 17:28