StoryEditorOCM
SportIZA TK "PLOVANIJA" JE JOŠ JEDNA USPJEŠNA GODINA:

Antonio Čačić: "Ove godine osvojili smo preko 200 medalja i otvorili "taekwondo vrtić""!

Piše Ivica Gjergja
13. siječnja 2019. - 14:30

Nakon svake kalendarske godine u Taekwondo klubu Plovaniji izvrše analizu učinjenog, otkrivaju gdje se griješilo, a gdje je bilo dobro i iz toga izvlače nove ciljeve i zadaće. O tome smo razgovarali s trenerom Antonijem Čačićem.

-Već treću godinu klub trenira i radi u tri dvorane osnovnih škola kako bismo bili bliže našim članovima, da im skratimo vrijeme dolaska na treninge, da im je ugodnije. Tako danas koristimo dvorane OŠ „Bartol Kašić", OŠ Zadarski Otoci i OŠ Krune Krstića. U našoj organizaciji, u siječnju 2018. godine imali smo seminare za trenere i voditelje, nakon uspješno položenih seminara krenuli smo u treninge „punom parom", te svaki mjesec išli sa članovima na turnire širom Hrvatske. Iako je važno sudjelovati, važno je donositi i odličja, što smo svesrdno radili: uzeli smo ih ove godine preko 200. Bili smo domaćini „Zadar opena" u Mocirama, gdje je sudjelovalo preko 30 klubova iz četiri države. Tri dana održavanja turnira bilo je nezaboravno, pa već sada stižu najave za četvrti, no koliki je interes, neke smo morali odbiti. I na ovaj način promičemo ima našeg grada i Kluba. Iz našeg bogatog kadra uvijek netko iskoči osvojivši medalju ili turnir. Uveli smo još jednu novinu, pa su tako naši treneri i voditelji počelis edukacijom za najmlađe stanovnike našeg grada, osnovali smo „taekwondo vrtić" za djecu od 2 - 6 godina i s time prvi počeli.

-Možete li nešto više reći o "vrtiću"?

-Treninzi za najmlađe se sastoje od 95 posto igre i 5 posto taekwondoa. Tako se svako dijete razvija na najkvalitetniji mogući način jer su kretanje, istraživanje i igra osnovni dijelovi djetetova života. Poznato je kolika je važnost tjelesnog vježbanja i koliki su njegovi utjecaji na rast i razvoj djeteta u ranoj dobi, te upravo tu pokretačku silu treba iskoristiti. Samo poticanje djece na kretanje ima višestran utjecaj, razvijaju se njegova fizička, motorička, emocionalna obilježja... Svako dijete u sebi ima instinktivnu potrebu za kretanjem koju ne treba sputavati jer upravo ti instinkti tjeraju djecu na kretnje i pokrete koji razvijaju moždane funkcije. Razvoj motoričkih znanja i sposobnosti u ranoj dobi treba se odvijati kroz samostalne i grupne igre, te smo tako u Klubu odlučili za najmlađe napraviti poseban program treninga i to primjenjujemo, kazuje Čačić.

Već sljedećeg vikenda (19. i 20. siječnja) "Plovanija" će održati edukativni seminar za trenere, a nakon toga radit će po planu i programu usvojenom za ovu godinu.

 

Raspored treninga u TK Plovaniji!

 

Treninzi ove godine počinju 14. siječnja po sljedećem rasporedu: Dvorana OŠ Bartol Kašić - ponedjeljak i srijeda 19:00-20:00. OŠ Zadarski otoci - za grupu od 6 godina pa nadalje ponedjeljak, srijeda i petak - 19:30 - 20:30 sati. Za grupu od 2-6 godina - utorak i četvrtak -8:00-19:00 sati. Dvorana OŠ Krune Krstića - srijeda i četvrtak - 15:00 - 16:00 sati.

01. svibanj 2024 00:10