StoryEditorOCM
SportHRVATSKA OSIGURALA DRUGI KRUG! MAKEDONCI ZAPRIJETILI, ALI NISU MOGLI PROTIV MAŠINE

Duvnjak i Stepančić bombardirali izvana, Šego briljirao na vratima

Piše Dražen Pinević / SN
14. siječnja 2019. - 20:27
Šego i Duvnjak

Tri od tri! Hrvatska je i dalje stopostotna nakon što je u trećem kolu skupine B s 31:22 srušila Makedoniju! Kauboji su ovom pobjedom osigurali prolaz u drugi krug natjecanje te će dalje prenijeti minimalno dva boda. Slijedi utakmica s Bahreinom koja je na rasporedu u srijedu u 18 sati, pišu Sportske Novosti.

HRVATSKA - MAKEDONIJA 31:22

HRVATSKA: Šego; Štrlek, Musa, Horvat, Duvnjak, Cindrić, Stepančić. Klupa: Stevanović, Mandić, Vida, Šipić, Kozina, Bičanić, Blažević, Karačić, Vranković.

MAKEDONIJA: Ristovski; Manaskov, Stoilov, Georgijevski; Taleski, Kuzmanovski, Lazarov. KLupa: Mitrevski, Popovski, Peševski, Markoski, F. Lazarov, Krstevski, Čurlevski, Tankoski, Serafimov

------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

31:22 - Ulazimo u zadnju minutu utakmicu, hrvatski igrači već slave veliku pobjedu! U strijelce se sada upisao i debitant Vida!

28:21 -  Horvat za + 7! Pet minuta je do kraja, a tribinama se ori hrvatska pjesma! Kauboji imaju prednost koju je nemogući ispustiti!

26:20 - Lomimo Makedoniju! Mandić s naše polovice pogađa prazan gol Makedonaca!

25:20 - Šipić podiže na + 5 Hrvatske, do kraja je ostalo još osam minuta!

24:19 - Musa je dobio loptu na crti i fenomenalnim udarcem iz okreta poslao loptu u mrežu

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Macedonia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 14, 2019 Croatia's Marin Sego and Alen Blazevic react REUTERS/Andreas Gebert

23:19 - Peti pogodak Domagoja Duvnjaka! Još jedan njegov projektil nakon kojeg se okrenuo navijačima i zatražio još podrške s tribina! Šego skida zicer Stoilovu!

22:19 - Vežu Makedonci dva pogotka i smanjuju na tri razlike! Bude se sada i njihovi navijači.

21:17 - Duvnjak i Stepančić postižu pogotke, a novi nalet Makedonaca je u međuvremenu zaustavio Šego! Njegova 10. obrana!!!

- Šego je na 38 posto obrana!

20:16 Fantastična akcija Karačića koji asistira Šipiću za +4 Hrvatske, na drugoj strani Šego bilježi dvije uzastopne obrane! Kakva predstava hrvatskog vratara, tribine ovacijama pozdravljaju svaku njegovu obranu!

19:15 - Musa zabija važan gol i zaustavlja seriju Makedonaca! Hrvatska je kompletna...

18:15 - Malo smo se opustili i Makedonci to koriste te smanjuju na tri razlike.  Hrvatska u ovim trenucima igra s igračem manje.

17:11 - Publika je na nogama, a strijelac je Šego! Osim što sjajno brani, hrvatski je golman upisao i prvi pogodak naših vratara na ovom SP-u!

Počelo je drugo poluvrijeme!

KRAJ POLUVREMENA! Hrvatska na odmor odlazi s velikih pet golova prednosti u ključnoj utakmici za potvrdu prolaska u skupini B. Odličan je na golu Šego koji svojim obranama izluđuje Makedonce i u ovim je trenucima jedan od najzaslužnijih za visoko vodstvo Kauboja.

16:11- Taleski je isključen na dvije minute, a siguran sa sedam metara je Karačić!

14:9 - Održavamo sada prednost od pet razlike, a najviše problema stvara nam Manaskov koji je danas najraspoloženiji Makedonac na terenu.

- Vranković ide na hlađenje. Njegov prekršaj donio je prvo isključenje na utakmici.

13:7 - Velikih + 6 za Kauboje i još jedan pogodak s naše polovice! Ovoga puta prazan gol pogodio je Vranković, Makedonci i dalje ne odustaju od 7 na 6 napada.

11:7 - Kakav projektil Duvnjaka! Domagoj je opalio s nekih 11 metara i golmana Makedonije ostavio bez ikakve šanse!

- U dvorani je između 4 i 5 tisuća hrvatskih navijača!

 

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Macedonia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 14, 2019 Croatia fans REUTERS/Andreas Gebert

 

9:6 - Držimo sada tri razlike, a dobra je vijest i da je Šego već ubilježio tri obrane.

8:5 - Padaju sada golovi kao od šale! Upravo su nam Makedonici vratili istom mjerom i s centra pogodili u prazan gol.

7:4 - Kakav potez Kauboja za najveću prednost na utakmici! Prvo Šego bilježi sjajnu obranu, da bi zatim Duvnjak uhvatio odbijenu loptu i sa svoje polovice zabio u prazan gol Makedonaca!

5:4 - Hrvatska ponovno vodi, a dobrom se pokazala promjena na 6-0 obranu budući da smo u nekoliko navrata njom zaustavili makedonske napade.

4:4 - Hrvatska se odvojila na dva razlike, no slijedi nekoliko dobrih makedonskih obrambenih reakcija, a potom i dva pogotka u nizu za novo poravnanje rezultata.

2:1 - Kauboji u novoj prednosti! Zbunili smo Makedonce i sjajnim prodorom Karačića poveli 2:1. Na suprotnoj strani Šego bilježi prvu obranu!

1:1 - Hrvatska je povela preko Muse koji sjajno s crte koristi asistenciju Duvnjaka, ali Makedonci se odlučuju za 7 na 6 napad, stvaraju višak na krilu i preko Manaskova vraćaju stvari na početak

0:0 - Odslušali smo himne i upravo je krenula ključna utakmica za prolaz skupine! Hrvatska ima prvi napad, a ponovno ima i veliku podršku s tribina!, pišu Sportske Novosti.

25. travanj 2024 16:49