StoryEditorOCM
SportLUKA MODRIĆ, PAOLA BOROVIĆ, BRAĆA FANTELA, MATEA ČERINA...

Izabrani najbolji zadarski sportaši u 2018. godini

Piše Ivica Gjergja
15. siječnja 2019. - 13:54
11-2018_CROPIX_izbor1_2

U izboru 22 medijska djelatnika iz Zadarske županije, a u organizaciji dnevne novine Zadarskog lista, u Hrvatskoj kazališnoj kući u Zadru uz prisustvo znanih osoba iz političkog, kulturnog i sportskog života grada izabrani su najbolji sportaši u 2018 godini.  

Tako je Luka Modrić najbolji sportaš 2018. godine, Paola Borović najbolja sportašica, posada Jedriličarskog kluba Svetog Krševan Šime Fantela i Mihovil Fantela je najbolja momčad, Ženski košarkaški klub Zadar najbolja ekipa, benkovačka atletičarka Matea Čerina drugu godinu zaredom  najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski, koji od  ove godine dodjeljujemo za osobe s invaliditetom, pripao je Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Zadar.

Za Luku Modrića sve se zna - predvodio je nogometnu reprezentaciju do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu i osvojio naslov igrača godine u različitim izborima te Zlatnu loptu. Atletičarka Paola Borović prošle je godine na Prvenstvu Hrvatske u dvorani srušila 22 godine star nacionalni rekord Riječanke Silvije Mrakovčić, preskočivši u troskoku 13,54 metara. U 2018. osvojila i broncu u troskoku s Prvenstva Balkana. Šime Fantela i Mihovil Fantela na Svjetskom prvenstvu u Aarhusu osvojili su zlatnu medalju, dok je Ženski košarkaški klub Zadar lani u Prvoj ligi bila šesta, a nastupila je i na završnom turniru Kupa Ružice Meglaj Rimac. Matea Čerina iz Atletskog kluba Benkovac u 2018. godini zlatne medalje osvajala je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke i kadetkinje.

Nagradu za životno djelo "Mile Filipi" dodjeljuje se novinaru Dragi Mariću, doajenu zadarske sportske publicistike bez čijih djela bi praktično bilo nemoguće proučavati povijest zadarskog sporta.

26. travanj 2024 14:42