StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADRANI UPISALI VAŽNU POBJEDU

Slavili protiv Cibone 95:91!

9. veljače 2019. - 23:45
zadar_cibona1-090219

ZADAR - Dvorana " Krešimir Ćosić" Gledatelja: 6001. Suci: Obrknežević i Nikolić (Srbija), Dragojević (Crna Gora)

Zadar - Cibona 95:91 (22:22, 26:25, 22:17, 25:27)

ZADAR: Bašić (1), Marić (5), Žorić (11), Krajina, Vaughn (10), Dašić (14), Vuković (14), Brzoja (3), Špralja, Little (20), Božić (17), Planinić

CIBONA: Bilinovac (15), M. Ljubičić (10), Rogić (13), Marić, Bundović (7), Gilbert (13), Novačić (9), Prkačin, K.Kljubičić, Pilepić (2), Markota (21)

SEMAFOR

25:22 - Dugo je Zadar živio na Dašićev pogon, Cibona je pak "tricama" razbijala gard domaćina i onda je Vuković s dvije trice u nizu donio prednost!

41:30 - Mario Little odlučio je napraviti rezultatski odmak, upisao je deset poena, potom se Božić oglasio "tricom" i sve je izgledalo više nego lijepo.

48:47 - Onda se razigrao Markota, njegovi ubačaji nakratko su donijeli za preokret, međutim, Vaughn je s tri poena donio Zadru kakvu - takvu prednost!

57-62 - Umjesto više živosti u zadarskim redovima dogodilo se suprotno, Bilinovac je trčao i zabijao.

80-70 - Ponovni povratak Litllea i Božića, značio je i vraćanje Zadra u sedlo., kad im se pridružio Marić sve je izgledalo opipljivije.

Spas od ispadanja iz regionalne košarkaške ABA lige, unatoč pobjedi Zadra nad Cibonom još uvijek nije potvrđen, međutim, iznimno važna pobjeda stigla je na konto domaćih. Mora se kazati kako je zadarska momčad, konačno, uz sve usputne smetnje, ipak došla na svoje. Kao nikad nisu imali više strpljenja, čak i u trenucima kad se činilo kako će ih obuzeti strah zbog velikog tereta kojeg su imali na leđima. Srećom po njih i navijače, nisu pali pod pritiskom i na kraju se pjesma razlegla Višnjikom!

Nikoga nije začudilo što su početne minute, zapravo cijela prva četvrtina donijele podjednako izjednačenu igru. Zadar se nastojao nametnuti, uglavnom je to činio Vladimir Dašić, međutim, uvijek su dobili odgovor s druge strane i to "tricima". U takvom " klackanju" teško se bilo odlijepiti, ipak, Domagoj Vuković također ubačajima za tri poena dao je naslutiti kako je promjena posve blizu.

I bi tako, jer je Mario Little pokazao zašto su mu u opisu radnoga mjesta napisali - šuter! Zabio je deset poena, odveo Zadrane na 41:30. I onda se , nerado to ističem, u suce uvukao "nečastivi", pa nerijetko ni sami nisu bili svjsni što su sve svirali na štetu domaćina. Uslijedila je velika nervoza kod domaćina, što je najbolje iskoristio Damir Markota, koji je zabijao izvana, ostali su "čačkali" s crte slobodnih bacanja, k tomu je Marko Ljubićić ubacio tricu za preokret. Na isteku zadnjeg napada druge četvrtine Kwame Vaughn uzvratio je na isti način.

Ostali su Zadrani zatečeni brzinom Josipa Bilinovca koji je svoju porciju ubačaja započeo tricom i priču skroz odveo na Ciboninu stranu, dok se pred domaćima ukazala zlokobna Krka! Film s te utakmice očito se dugo vrtio u glavama igrača Zadra, jer nikako nisu mogli povezati konce, ruke im se zavezale skroz. Led je krenuo topiti Litlle, a Vuković onda opet Little i uz slobodna Bašića, Božiča i Brzoje učinjena je serija 13:2, što je značilo više mira, na parketu i tribinama!

Opet se Cibona trgnula, opet je Markota bio taj čovjek, ali je cijelu klupu smirio Petar Marić zabio je možda i ključnu tricu koja je goste držala na distanci. Imao je svoju izvrsnu rolu Vuković krenuo je zakucavati, Božić je dvoranu digao na noge svojom tricom, ali tu nije bio kraj. Vukovi se nisu predavali, ali za konačni preokret nisu imali dovoljno oštrine.

16. travanj 2024 16:27