StoryEditorOCM
SportFOTO: ZAVRŠEN 4. TURNIR PRVE ŽENSKE MALONOGOMETNE LIGE HRVATSKE

Čiksice ostvarile najbolji rezultat u povijesti kluba i ušle u završnicu PH!

Piše Ivica Gjergja
11. veljače 2019. - 19:16

Nakon odigranog četvrtog turnira Prve ženske malonogometne lige, održanog prošlog vikenda u Zadru, ekipa Futsal Super Chicks iz Poličnika ostvarila je svoj najveći uspjeh u povijesti kluba izborivši nastup u završnici prvenstva među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj.

Za titulu prvaka Hrvatske tako će se boriti Mc Plus iz Svete Nedelje, Alumnus Sesvete, Meteor Futsal Zagreb i Super Chicks iz Poličnika koje su na turniru zauzele četvrto mjesto.

Tijekom dvodnevnog natjecanja odigrano je ukupno osam utakmica, jer su malonogometašice Siscie nakon poraza prvog dana od Meteora Futsala otputovale doma.

Organizator turnira Fustsal Super Chicks sa svojim promotorima učinili su sve da turnir uspije i da se natjecateljice osjećaju u Zadru kako doma, što su nam neke i potvrdile, a kad je sve završilo jedna nam je cura po imenu Ivana rekla:

- Zar je već kraj, tek smo se zagrijale. Hvala čiskicama na svemu, ugodnom druženju. Kad si u Zadru i Poličniku i voliš mali nogomet onda je sve za pet, iskreno to kažem.

Gledatelji su došli na svoje već prvog dana i prvim nastupom Čiksica protiv Mirlović Zagore. Poličanke su pobijedile u tvrdoj i teškoj utakmici, pred sam kraj postigle su zgoditak za pobjedu koja im je već tada osigurala nastup na završnici. Trener Čiksica Luka Marinović nije krio zadovoljstvo konačnim ishodom turnira:

- Susret sa Mirlović zagorom je sa sobom nosio veliki psihološki teret, jer smo znali da nas pobjeda vodi na završnicu. To se osjetilo na igri, koliko god smo pokušavali opustiti igračice bilo je teško. No sve je smirio zgoditak postignut za pobjedu. Čestitam mojim curama na velikoj borbenosti i pobjedi također na plasmanu među četiri ekipe Hrvatske. Također bih istaknuo da smo jako zadovoljni odzivom publike (preko 200 ljudi na svakoj utakmici), zahvala svima, kako ljudima iz kluba tako svima koji su pomogli od Udruge za mali nogomet Zadarske župnije, Toniju, Žaku, profesoru Biliću, do visokih uzvanika iz Hrvatskog nogometnog saveza, kazao je Marinović.

Kada se i gdje igra završnica?

- Završnica se igra 23. i 24. veljače u Sutinskim vrelima. Mi igramo polufinale sa MC Plus, a drugi par su Alumnus i Meteora futsal. Do tada ćemo se predano pripremati, već sada s ovim ostvarenjem je ispunjen cilj, no nema predaje, idemo igrati i za svoju dušu, kazao je Marinović.

SUPER CHICKS su nastupile u sastavu: Nensi Adamović, Matea Klešnik, Stela Klešnik, Antonija Goja, Laura Kopić, Ivana Ćubić, Viktorija Kovač, Ana Petrović, Elizabeta Balić, Mateja Žilić, Sara Ivandić, Lucija Klapan (C), Petra Barbir, Mia Birčić. Stručni stožer: Luka Marinović, Josip Pedić.

 

Rezultati odigranih utakmica:

Ombla – Alumnus 0:7

Siscia – Meteora 1:11

Mirlović zagora – MC Plus 1:4

Super chicks – Mirlović zagora 1:0

Alumnus – Superchicks 1:2

Mirlović zagora – Ombla 6:2

Super Chicks – Meteor Futsal 0:2

Alumnus – Mirlović zagora 4:1

 

Konačni redoslijed: MC Plus 34, Alumnus 30, Meteora futsal 25, Super Chicks 18, Mirlović zagora 12, Ombla 6, Siscia 0 bodova.

24. travanj 2024 06:01