StoryEditorOCM
Sport12. TAEKWONDO MEĐUNARODNO NATJECANJE „KNIN OPEN 2019"

Velik uspjeh TK Zadra i TK Obrovca!

Piše Ivica Gjergja
20. veljače 2019. - 14:06
TK ZADAR

Članovi Taekwondo kluba Zadar i Taekwondo kluba Obrovac „zajedničkim snagama" otvorili su natjecateljsku sezonu 2019. godine nastupom na 12. turniru „Knin open" u organizaciji TK Div Knin. Na turniru su nastupili mlađi kadeti 9-11 godina, kadeti 12-14 godina i juniori 14-17 godina, a nastupilo je oko 250 natjecatelja iz 25 klubova. TK Zadar je nastupio sa 13 natjecatelja, dvije mlađe kadetkinje, pet kadetkinja i šestero juniora, dok su TK Obrovac nastupili sa 10 natjecatelja, jedna juniorka , šest kadeta i tri mlađe kadetkinje. Kadetski dio turnira je bio kvalifikacijski za nacionalnu rang listu.

Kod Juniora i juniorki u TK Zadaru najbolji su bile Ariana Oreč (-68 kg) koja je s dvije pobjede osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, a Marta Župan (+ 68 kg) isto s dvije pobjede osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. Megi Lerga (-68 kg) je odradila finale sa Arianom pa rekli bi klupski i osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju.

Teuta Uskok ( - 55 kg ) također je u finalu izgubila i osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju, dok je Nora Milolović osvojila treće mjesto i brončanu medalju. Jedini junior Frane Pavić ( - 63 kg) je uz dvije odlične borbe izborio drugo mjesto i srebrnu medalju. Juniorke su u ekipnom plasmanu osvojile i pehar za drugo mjesto. Kod kadetkinja je do finala došla Rea Marcelić (- 37 kg) i osvojila drugo mjesto. srebrnu medalju.

Treće mjesto i brončanu medalju kod kadetkinja osvojile su Ani Matijašević (- 44 kg) i Antonia Čirjak (- 44 kg B). Bez medalje je ostala Paola Tomrecaj (- 47 kg) i u svom prvom nastupu Noeli Torić (- 51 kg ). Od mlađih kadeta TK Zadar prvi svoj nastup odradila je Emili Brkić ( + 51 kg) i osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju i Laura Štokić (- 33 kg) koja je za prvi put ostala bez odličja. Da rezimiramo članovi TK Zadra osvojili su deset odličja od čega su dva zlatna, pet srebrnih i tri bronce, a juniorke su ukupno druge.

Članovi TK Obrovac također su polučili odličan uspjeh. Tako je juniorka Nikolin Trošelj (- 63 kg) osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. Kadeti, Luka Jurjević (-61 kg) i Filip Šakić (+65 kg) osvojili su prva mjesta i zlatne medalje. Isti učinak imala je i kadetkinja Teodora Milić (- 55 kg B), osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. Tonia Maričić (-59 kg B) osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju, Eni Melani Modrić (- 51 kg) je osvojila treće mjesto i brončanu medalju, dok je Mihaela Jurjević ( -47 kg) ostala bez medalje. Mlađe kadetkinje su isto odradile dobar nastup pa je tako Paula Bašić ( -39 kg) je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju, Petra Šoša ( -47 kg) treće mjesto i brončanu medalju a Ema Trošelj ( - 33 kg) je ostala bez medalje.

U ekipnom plasmanu Kadeti TK Obrovac osvojili su pehar za treće Mjesto, dok je TK Obrovac u ukupnom klupskom plasmanu zauzeo četvrto mjesto. Obrovčani su osvojili osam odličja, četiri zlata, dva srebra i dvije bronce, kadetski ekipno treći.

- Izvrstan uspjeh smo postigli na turniru u Kninu. Svim natjecateljima kako iz Zadra tako i iz Benkovca sve čestitke, kratko nam je kazao trener Mladen Uskok.

26. travanj 2024 16:53