StoryEditorOCM
SportIZ TREĆELIGAŠA HNK PRIMORCA

„Pobjeda nad Splitom je očekivana, ali i zaslužena!“

Piše Ivica GJERGJA
10. ožujka 2019. - 13:16
Dominis_ZD

Lijepo je vidjeti ljestvicu Treće HNL-Jug na kojoj je na trećem mjestu sa 33 boda Primorac iz Biograda. Svakako da je ovaj rezultat dosad odraz rada svih u klubu, poglavito igrača i stručnog stožera. Utakmica 18. kola odigrana na igralištu Kazimira i Silvia protiv Splita, „kazala“ je sve o napadačkom nogometu, koga trener Jugo Dominis gaji. Pobijeđen je Split 4:2.

Već u devetoj minuti imali su primorci vodstvo, a krenuli su u susret furiozno napadački  gdje svatko od igrača u skladnom mehanizmu zna svoju ulogu. Pobijeđen je dobar Split, a svatko tko je gledao utakmicu reći će da su odlično „sklopljeni“ od nekoliko starijih i većinom mlađih igrača koje vrlo dobro vodi trener Armando Marenci, nekad trener i Primorca. Pali su u Biogradu primivši četiri zgoditka, no nisu se obrukali, u pojedinim trenucima su imali lijepih dionica igre, no za nešto više od poraza nisu mogli, jer su domaćini držali sve u svojim nogama. Primorac je u susretu dominirao, igrao za sebe, bodove i za dušu svojih privrženika,  zato će trener Primorca Jugo Dominis reći:

-Po meni, odigrali smo dobru utakmicu gdje se u svakom trenutku znalo tko što od mojih igrača radi. Pobjeda nad Splitom je očekivana i zaslužena. Stvorili smo dosta prigoda, no realizacija nam nije na nivou koga želim, a sa Petkovićem, koji je pristupio u naš klub dan prije utakmice dobit ćemo, uvjeren sam, i taj segment. Nikad ne komentiram suđenje, no moram onaj trenutak koji se zbio u 35. minuti, imali smo po meni kazneni udarac, srušen je naš igrač, no sudac je ostao nijem. Mislim da je pogriješio, da smo imali 2:0 tada bi bilo još pet - šest zgoditaka na našoj strani, uvjeren sam. No i ovako je dobro, četiri zgoditka postići to može samo napadačka momčad. Žao mi je povrede našeg kapetana Vedrana Ješe u 13. minuti, a dečkima zamjeram to što su u sudačkoj nadoknadi primili drugi zgoditak, moraju, a to i govorim na treninzima, shvatiti da se igra do zadnjeg sučevog zvižduka kraja susreta - kazao nam je Dominis.

Sljedeće subote Primorac je gost vodećeg Uskoka, i tada će se vidjeti kako „stoje“ s najboljima u igri.

26. travanj 2024 13:46