StoryEditorOCM
SportNA HVARU JE „VIR“ BIO U KVARU:

„Zlatan otok“ nanio je bluzerima najteži poraz svih vremena!

Piše K.Škrbić
13. ožujka 2019. - 21:02
HVAR_000.JPG

Deprimirajući poraz na Hvaru sa skoro najgorim mogućim rezultatom (1:21) nije nanio nikakvu štetu virskim boćarima u poretku Druge Hrvatske boćarske lige, jer su Bluzeri i dalje četvrta momčad, ali poraz od momčadi Zlatan Otok pamtit će se na boćalištu uz Muja još dugo vremena.

U posljednjih nekoliko sezona otkad su Virani iz trećeg županijskog ranga strelovito krenuli prema drugoligaškoj stvarnosti nije bilo ovako teškog poraza, valjda najtežeg u povijesti kluba s obzirom da su reorganizacije boćarskih natjecanja i disciplina donijele brojne mogućnosti da se izbjegne rezultatska metla.

No na Hvaru je Vir zaista bio u kvaru: od 11 nastupa u disciplinama i moguća 22 boda, Vir je osvojio svega jedan jedini, a uzeo ga je Ante Nemarić u krugu protiv Nikole Maroevića (20:20). Sve drugo gotovo je odisalo istim katastrofičnim tonom: porazi 0:13 (Marjan Bukvić u pojedincu), 1:13 (Igor Vučetić i Nedo Buškulić u paru), pa opet 1:13 (trojka Ante Kapović, Toni Kapović, Željan Soldo). Bluzeri su ukupno upisali svega 122 boda u igri, odnosno 91 manje od Hvarana (213 bodova). Samo su vrgorački Umčani, daleko najslabija momčad lige, ove sezone na pojedinim utakmicama imali manje punata (jednom 103 i dva puta 113). Vir se zapravo na Hvaru proveo kao suha krpa u centrifugi.

- Dugo igram boće za Vir, pa ne pamtim ovako težak poraz. Jednostavno nismo bili dorasli situaciji. Zlatan Otok na Hvaru inače ne gubi bodove, jer igraju na zaista teškom i zahtjevnom terenu, ali to nije opravdanje. Kako je bilo nama, tako je bilo i njima. Oni su dobro valjali i izbijali, a mi nismo - iskreno kaže kapetan Ante Kapović koji se na zogove vratio prije nego se nadao. Nije bilo Darka Bašića, Zorana Marka Kokića, Antonija Bilosnića i Luke Buterina, pa je rekonvalescent Kapović morao u vatru, odnosno hvarsku centrifugu.

- Svi nešto filozofiraju u posljednje vrijeme, pa je rezultat takav kakav jest. Očekivao sam ova dva posljednja poraza, od Primoštenaca i Hvarana, ali ne baš tako lako. Nismo u dobrom raspoloženju u kakvom smo bili lani kada smo bili nepobjedivi - govori kapetan. Postoje, dodaje Kapović, i neki objektivni razlozi: nemogućnost da se na gostovanja ide u kompletnom sastavu, potom gubitak barem šest bodova spletom okolnosti ili zbog nedostatka sportske sreće, zbog čega su Virani danas bliže sredini nego vrhu prvenstvene ljestvice, ali ostaje dojam da se moglo više. Ono što je neosporno, može se čitati kao ispunjenje klupskih ciljeva.

- Cilj smo ispunili, jer ostajemo u Drugoj ligi. Do kraja sezone dobit ćemo još tri utakmice pa će i dojam biti povoljniji - govori kapetan koji još ističe kako je i na Hvaru, unatoč lošoj predstavi i hendikepu u rosteru, bilo prilike da se makar malo uljepša poraz s kojim bodom više. S Bukvićem i Soldom u trojci treće ruke Kapović je imao uvjerljivo vodstvo 7:1, a u pojedincu se dobro držao i Božo Deša, no na kraju je samo Nemarić u spomenutom krugu došao do jedinog boda. U brzinskom izbijanju wunderkind Nemarić je ostao kratak za samo jednu pogođenu boću, baš kao i Bukvić u preciznom. Do ukupne pobjede ili remija se nije moglo, ali jest do kojega punta više.

- Žao mi je što nismo uhvatili makar četiri-pet bodova, jer bi unatoč porazu koji se nije mogao izbjeći, sve skupa ipak izgledalo ljepše - dodaje kapetan. Tako su Virani već nakon prve ruke mogli položiti boće jer su počišćeni sa zogova (0:8), usput osvojivši samo pet punata u četiri utakmice u disciplinama, dok su susreti druge i treće ruke samo potvrdili stanje u utakmici (14:0, 7:1). Sve u svemu, ovo je bio nastup Bluzera za zaborav, a ujedno i podatak za povijest virskog kluba. Bio je to dan kada su virski boćari, kako god da se uzme, pretrpjeli najteži poraz u svojoj novijoj povijesti. 

- Tako je ispalo, ali mi smo svoj ovogodišnji cilj ostvarili i to je najvažnije. Ponovit ću kako mislim da u Drugoj ligi trebamo odigrati još dvije-tri sezone kako bi stekli iskustvo i sigurnost, a potom bi uz neka pojačanja mogli napasti Prvu ligu. Tada bi bili solidni i kvalitetni prvoligaši i predstavnici svoje županije. Mi smo još uvijek dobra momčad, ali bez dovoljno iskustva igre u najvišim rangovima - razumno rezimira i zaključuje Bukvić ovu nesretnu hvarsku epizodu, ali vrlo solidnu sezonu u drugoj najjačoj boćarskoj nacionalnoj ligi.

Druga HBL, južna skupina. Utakmica 14. kola

BK »ZLATAN OTOK« - BK »VIR« 21:1 (8:0, 6:0, 7:1)

Hvar. Boćalište u Jelsi. Utakmica 14. kola Druge HBL, jug. BK »Zlatan Otok« – BK »Vir« 21:1. Gledatelja: 50. Suci: Ivo Visković, Jozo Jurić.

POJEDINAC: Ivo Ivanković – Marjan Bukvić 13:0. PAR KLASIČNO: Marino Vranković, Ivo Zaninović – Nediljko Buškulić, Igor Vučetić 13:1. Marinko Petrić, Miro Jaman – Božo Deša, Ante Nemarić 13:3. TROJKA: Tomislav Ivanković, Žarko Visković, Ivica Belić – Ante Kapović, Toni Kapović, Željko Soldo 13:1.

BRZINSKO: Nikola Maroević - Ante Nemarić 34:33. Maroević 34/44 (77,3 %). Nemarić 33/44 (75%).

PRECIZNO: Žarko Visković – Marjan Bukvić 13:12.

ŠTAFETNO: Ivo Ivanković, Nikola Maroević - Toni Kapović, Igor Vučetić 40:21. Ivanković, Maroević 40/50 (80%). Kapović, Vučetić 21/37 (56,8%). 

POJEDINAC: Marino Vranković - Božo Deša 13:9. PAR-KRUG: Marinko Petrić, Tomislav Ivanković – Toni Kapović, Igor Vučetić 32.14. KRUG: Nikola Maroević – Ante Nemarić 20:20. TROJKA: Ivo Ivanković, Ivica Dujmović, Nikola Hure – Ante Kapović, Marjan Bukvić, Željko Soldo 9:8.

19. travanj 2024 01:27