U PETAK NA VIŠNJIKU Dalmatinski derbi Zadra i Splita

U PETAK NA VIŠNJIKU

Slatki , godinama uvijek rado gledan dalmatinski derbi Zadra i Splita, unatoč svim mogućim mišljenjima o HT Premijer ligi , vjerujem, ipak privlači pozornost gledatelja....Zadarske navijače zabolio je poraz u Osijeku, međutim, što se tiče promjene na ljestvici one se nisu dogodile, jer je i Cibona posrnula protiv Gorice...

 

-Ostali smo gdje smo bili i prije prošlog kola, na diobi prvog mjesta s Cibonom. Istina -Bog ,razdrmao nas je poraz u Osijeku koji je bio neočekivan i gdje smo djelovali jako neorijentirano. Protiv Splita želimo pokazati karakter na domaćem terenu, želimo pokazati napredak i osvježenje i želimo da to bude uvertira za utakmicu s Igokeom koja nam je praktički utakmica sezone, a koja dolazi dva dana poslije. U pripremi ne možemo dijeliti ova dva susreta, već ih gledati kao jednu cjelinu i nastojati napredovati u igri te se što je moguće bolje pripremiti za tu utakmicu poslije koja nam je ključna - veli Ante Nazor, splitsko dite na klupi Zadra.

 

O "žutima" ?

 

-O Splitu neću trošiti puno riječi. Imali su velike ambicije na početku sezone, no imali su dosta pehova. Jednako tako, u tom kontekstu možemo gledati i sebe. Promjenom trenera su se konsolidirali, neki mladi igrači su iskočili, pokazali su napredak i na strani i na domaćem terenu te nas ne očekuje nimalo lagan zadatak. S obzirom na stanje kakvo je u obje momčadi ne bih želio da se utakmica bagatelizira jer je za mene, ali i za mnoge ljude koji godinama prate dalmatinsku košarku, to istinski derbi. Pozivam navijače da na taj način isprate sutrašnji dvoboj - zbori Nazor, koji je slično kao kolega mu na splitskoj strani, također ima problema oko izgleda momčadi, tako da ne vjeruje kako može računati na kompletan sastav.

 

-Teško. Imamo problema s gripom. Vladimir Dašić je ostao prikovan za krevet i čisto sumnjam da ćemo ga koristiti u sutrašnjoj utakmici. Nastojat ćemo ga pripremiti za nedjelju. Također, Kwame Vaughn još uvijek nije dovoljno dobro rehabilitiran da bi već sutra mogao nastupiti - referiaro se Nazor na stanje u momčadi Zadra, te na činjenicu kako dva dana kasnije računajući jedan koji otpada na putovanje do Laktaša, igra važnu utakmicu, odnosno, je li postojala opcija odgode za neki drugi termin.

 

-Puno toga nam ne odgovara. Mi smo nastojali odgoditi utakmicu. Ante Grgurević, moj prijatelj, bi prvi napravio sve da se susret odgodi. Sa strane oba kluba pokazana je dobra volja, međutim jednostavno nismo mogli - kratko će Nazor koji je otvoreno progovorio na temu domaćeg prvenstva, odnosno, osvrnuo se na dojam kako svi u ligi izbjegavaju prvo mjesto....

 

-Mi smo zadnju utakmicu igrali loše, no bit ću brutalno iskren, dojam je da to nikoga ne zanima. Poslije partije u Osijeku nije bilo pressice. Mi smo loše igrali i ne bježim od toga. Pred vama sam mnogo puta rekao da me je sram, ali gledajući percepciju javnosti to kao da nikoga ne interesira. Cibona dan nakon izgubi od Gorice, već drugi put u sezoni, a to kao da nikoga ne zanima. Možda bi ljudi koji to vode trebali na neki drugi način, a ne na umjetan, napraviti da to nekoga uistinu zanima - zaključio je Nazor, te izravno poslao poruku vodstvu Hrvatskog košarkaškog saveza.

Utakmica se igra u petak s početkom u 20 sati.

Naslovnica Sport