StoryEditorOCM
SportFOTO: OVO JE NEKADA BIO VELIKI DALMATINSKI DERBI

Splićani su se dugo odupirali, ali im je nestalo "pare", a onda su još i razljutili Luku Žorića

15. ožujka 2019. - 23:00
zadar_split6-150319

ZADAR - Dvorana" Krešimir Ćosić". Gledatelja:874. Zadar - Split 91: 88 ( 23 : 21 , 21:21 , 20:18,27:28).

Suci : Perlić, Mustapić i Peić.

ZADAR: Bašić ( 13 ), Marić,(5) Žorić( 28 ) , Krajina(2) , Vuković(12) , Brzoja(5), Špralja, Little(13), Erslan , Božić(7) , Planinić(6).

SPLIT: Kalajžić(11 ), Veljačić , Rebić , Kedžo(15) , Gabrić(16) , Omrčen , Runjić(2), Marčinković(20 ) , Jukić(2) , Vrgoč(4) , Cobbins(18).

Samo želimo pobjedu! Osjetilo se odmah po dolasku navijača na Višnjik i na koncu bi tako u dalmatinskom derbiju u kojem se Split trudio, nastojao doći do iznenađenja, ali im je u završnci nestalo "pare"! Ispuhali su se samo tako, dok je Zadar tražio put kako bi s manje energije došao do bodova, međutim, morali su dobro puvući u zadnjoj četvrtini kako bi slomili otpor gostiju.

Inače, kroz prvu dionicu, vodila se uglavnom izjednačena igra, nitko se nije mogao značajnije odvojiti u rezultatu. Jer su Bašić, Vuković i Božić, znali odgovoriti na tri Gabrićeve "trice". Ono u čemu se očekivala zadarska prednost bila je visina, međutim, nisu to znali iskoristiti, naprotiv, "žuti" su se odlično uvlačili i snalazili pod obručem, posebice Cobbins, te na taj način zarađivala slobodna bacanja.

Sitnih plus dva Zadra uoči druge dionice, još su dobar ishod za domaće koji su na sve načine nastojali komplicirati sebi na parketu, a nerve kidati navijačima. Razigrao se u splitskim redovima i Kedžo, činilo se kako će se gostujući brod uvelike otisnuti, međutim, nakon jednog prekršaja na Žoriću ozbiljno su naljutili zadarskog centra koji ih je kaznuo s jedanaest poena, skoro pa u nizu, ali se Splićanima isplatilo strpljenje, tako da se razlika prije poluvremana nije previše osjećala kod Zadrana.

U skromnom stilu su i nastavili domaćini, držali nekakav razmak iako su protiv sebe imali trojicu "žutića", Runjića, Vrgoča i Rebića! Nakon što se Zadar uozbiljio, Little je s dvije trice vezao osam poena za 72:60, dok je jedan dio publike tražio: " Uprava odlazi"¨, istodobno su se na prljav način, ili bolje reći "šporkim jezikom" okomila na Marčinkovića, igrača gostiju , koji im se pak " zahvalio" s dvije "trice", potom slobodnim bacanjem i "dvicom".

Na sve se naslonio ubačaj Kalajžića za splitski povratak! Ali je opet krenulo Žorića, dok je Cobbins pokazao zavidnu vještinu zakucavanja i priličnu mjeru nesportskog ponašanja. Konačnu sliku poraza "žuti" su obojili s dvije trice, Kedže i Marčinkovića!

 

Kwame Vaughn napustio Zadar

KK Zadar i Kwame Vaughn sporazumno su raskinuli ugovor, jedan od glavnih razloga jest ozljeda Amerikanca koju vuče gotovo pa mjesec dana, stoga su se u klubu u dogovoru s igračem odlučili na ovakav potez. Jer, pred klubom su važni susreti, a na Vaughna koji je ovakvom stanju više se nije moglo računati.

 

25. travanj 2024 12:12