StoryEditorOCM
SportJOŠ JEDNA "AJME MAJKO" SEZONA KOŠARKAŠA ZADRA

Branimir Longin: Znam da javnost očekuje "sječu glava" - to je najmanji problem, ali to ne bi pomoglo!

18. ožujka 2019. - 16:20
kk_zadar4-231018

Svjesni su u Košarkaškom klubu Zadar, svi od prvoga do zadnjega, bilo da je riječ o igračima ili klupskoj upravi ili stručnom stožeru, kako kvalifikacije za ostanak u regionalnoj ABA ligi, nije ono o čemu se razmišljalo. Pretposljednje mjesto na ljestvici, unatoč svim gorčinama viđenim kroz sezonu, još izgleda prihvatljivo jer se do prije petnaestak dana moglo odmah strmoglaviti u niži razred. Mnogi, kojima je klub godinama u srcu, zasigurno, ne razmišljaju na ovakav način, niti mogu ostati ravnodušni na činjenicu kako se godinama Zadar "koprca" u raljama ostanka. Istodobno, govore, troše se novci na igrače, trenere i sve ostalo, bez imalo valjanih rezultata. Moglo bi se na ovu temu i knjigu napisati, ali priča se mora okrenuti u drugom smjeru, dok još u "svići ima ulja"....

- Izbjegli smo to zadnje mjesto, nastojali i preskočiti kvalifikacije, međutim, nismo uspjeli u tome. Istini treba pogledati u oči i kazati kako smo sami krivi za to, jer nemamo odgovarajuću igru. Znam da javnost očekuje "sječu glava" i odmah velim kako je to najmanji problem, ni ja kao sportski direktor, ali ni trener Ante Nazor nemamo neke zagarantirane ugovore. Međutim, držimo da to u ovom trenutku nimalo ne bi pomoglo, niti bi bilo korektno od nas da u ovom teškom trenutku napustimo mjesta na kojima jesmo. Smatram, da skupljenih glava, kroz kvalifikacije možemo osigurati ostanak i onda na kraju sezone nisu problem ostavke, odlasci i što sve ne. U ovom trenutku, mišljenja sam kako nikakva promjena ne bi donijela pomak na bolje. Trebamo zajedno izdržati, kako znamo i umijemo da bi valjano izgurali do kraja, govori Branimir Longin, sportski direktor KK Zadar.

Ono što te ne ubije to te ojača, narodna je poslovica, zato bi u klubu u ovom kratkom vremenskom razdoblju, doista, trebali zapeti iz "petnjih žila" i poraditi na mobilizaciji. Onda na kraju podvući crtu iza učinka u ABA ligi u koju se krenulo naopako nasađeno. Cijenu je prvi platio trener Aleš Pipan, stigao je Nazor kojem su mnogi rekli: "Jesi li ti lud?", prihvatiti Zadar, uoči Partizana i Krke. Dobilo se obje utakmice u gostima, došlo se nakon četiri poraza do zraka, ali je voda bila preduboka. Na sve se naslonio cijeli niz situacija koje su izravno utjecale na rezultat i igru.

U razgovoru s Nazorom, koji je svjestan da igra nije ono čemu se nakon spomenutih trijumfa u Beogradu i Novom Mestu nadao, primjetna je želja za čvršćim Zadrom, a stalno je naglašavao domaći parket koji se ove sezone pokazao prevelikim teretom. Bilo je i svakakvih promjena unutar momčadi, Malcolma Granta zamjenio je Kwame Vaughn, koji je također otišao prije roka. Dovođenjem Glena Davisa bivše NBA zvijezde željelo se privući dodatno zanimanje, na koncu je ispalo - ajme majko.

Što god neki mislili, dolaskom Luke Žorića i Vladimira Dašića, dvojice iskusnih igrača, nekako se uspjelo uhvatiti ove kvalifikacije, koje bi, koliko god to čudno izgledalo, uz raspored kojeg je imao Zadar, svi potpisali u samoj završnici ABA lige koju je na koncu izravno napustila ljubljanska Petrol Olimpija.

- Mogu prihvatiti sve kritike i ne bježim od njih, ali nam se doista posložilo puno toga što nismo imali lanjske sezone. Po meni priča s Williamom Mageritiyem nas je najviše uzdrmala. Ali, od plača i kuknjave nema ništa, moramo se iščupati, onda ćemo pričati o svim opcijama - zaključio je Longin.

 

25. travanj 2024 12:56