StoryEditorOCM
SportSENIORI KK SUKOŠAN OSVOJILI TREĆE MJESTO U LIGI

Trener Boris Hrabrov: "Funkcioniramo kao jedna velika obitelji!"

Piše Ivica Gjergja
21. ožujka 2019. - 19:05
hrabrov

Košarkaški klub Sukošan ostvario je najbolji uspjeh među sva tri predstavnika Zadarske županije.

Seniori KK Sukošan osvojili su treće mjesto, iako im nitko nije davao ikakve šanse. Oni su, međutim, sve iznenadili, osim sebe jer su vjerovali u vlastite snage i ono što rade. Odigravši 14. kola, ostvarili su devet pobjeda, pet poraza i završili s 23 osvojena boda. 

- U Sukošanu sam na trenerskoj klupi pet sretnih godina. Na govorim ovo iz kurioziteta prema klubu nego je to stvarno. Sukošan je divna sredina koja je najkošarkaškije mjesto u županiji, a našim uspjehom to smo i pokazali u Drugoj ligi jug. Da je tome tako mi iz godine u godinu napredujemo, idemo naprijed u svim segmentima, što mi je najvažnije, naša četiri mladca su pored starijih oslonci igre - kazao je trener Boris Hrabrov, te dodao kako u treninzima i igri razvijaju njihove sposobnosti.

- U tome mi dosta pomaže i Stipe Kuljiš trener naših mladih kategorija u Školi košarke Sukošan. U klubu vlada razumijevanje i svi znalački rade svoj posao. Naš rad je prožet onim lijepim krasnim ljudskim odnosom kojeg čovjek može samo poželjeti. Kao treneru mi je u klubu odlično i ne bih se zadržao pet godina da to nije tako. Što se igre tiče  prezentirali smo onakvu igru koju smo mogli, a sve zahvaljujući individualnim sposobnostima svakog našeg igrača. Ne, nismo igrali dalmatinsku košarku kao neki, nego sam s dalmatinskim igračima pokušavao i uspio igrati što bolju košarku, kazao je Hrabrov.

Govorite o domaćim igračima. Ostajete li i dalje u Sukošanu i na koje igrače računate?

- Moram reći da smo zapravo na neki način obiteljski klub i da se poslije svake utakmice, ali i svakog treninga nađemo na onom „trećem poluvremenu" s obitelji igrača, prodiskutiramo o svemu, ali najviše o košarci. Rekao sam vam da smo simbioza iskustva i mladosti, a nositelji igre su Ive Pavića, Ante Devića i Luke Čirjaka. Ako ostanem trener nadam se da ću uz pomoć ljepših polovica, naših najstarijih igrača, sadašnjih, ali i budućih supruga, koje su naše vjerne navijačice, privoljeti ovu trojicu da nastave igrati jer nam trebaju kao igrači, a još više kao ljudi u klubu. Ne vidim razloga da tako ne bude, uvjeren sam da će me poslušati i ostati jer nam trebaju ti profili igrača, kazao je Hrabrov.


Skladnu košarkašku momčad KK Sukošana čine: Antonio Peljušić, Luka Čirjak, Filip Hrabrov, Ante Dević, Zvone Brković, Ivo Pavić, Toni Nadinić, Mate Duganđić, Domagoj Bašić, Marin Knežević, Borna Vezilj, Marin, Toni Vanjak, Josip Grdović, David Dijan.
Trener: Boris Hrabrov. Predsjednik: Andrija Keran. Potpredsjednik: Andrija Milošević. Tajnik: Ante Dević.

 

19. travanj 2024 07:44