StoryEditorOCM
SportEVO KAKO JE NA UTAKMICAMA PROŠAO MLAĐI UZRASTI NK ZADAR

Pomeli konkurenciju!

Piše Ivica GJERGJA
21. ožujka 2019. - 15:08
NK Zadar -pioniri

U Dalmatinskoj ligi u 22. kolu kadeta, nogometaši Zadra su kao domaćini na igralištu Lužine u Zemuniku svladali Jadran Ploče rezultatom 2:0, dok su pioniri istog protivnika svladali s 4:1. Kadeti su sve riješili u prvom poluvremenu, prvo zgoditkom Jakova Šarića u 12. minuti, a potom Stipe Silova u 32.

Pioniri su, pak, utakmicu prelomili u 23. i 25. minuti, kada su Stipe Pelaić i Lovre Barić zabili za 2:0. Kasnije je Pelaić zabio još jedan pogodak, dok je četvrti gol postigao Tino Pavlović. Na kadetskoj ljestvici Zadar je vodeći sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Hajduka II, koji ima i utakmicu više.

I na ljestvici pionira naši momci drže prvu poziciju, također sa 58 bodova, pet više od drugoplasiranog Splita. U sljedećem kolu igrače Dejana Butića i Darka Pantalona očekuje gostovanje kod Hajduka.

Kadeti su nastupili u sastavu: Matasović - Rudić, Delija, Galešić, Šimunić, Šarić, Silov, Labus, Marinović, Bačić, Režan, Smolčić, Pantalon, Pavičić, Gambiraža, Djeveljekaj, Memćaj, Miočić.

Pioniri su nastupili u sastavu: Matulić, Pelaić, Brkić, Matešić, Gambiraža, Barić, Kevrić, Pavlović, Jelinić, Rončević, Ricov, Nekić, Surać, Mamić, Kevrić, Galac, Župan.

U 17. kolu skupine A Dalmatinske lige juniori Zadra su na gostovanju kod biogradskog Primorca odigrali 0:0, dok su mlađi pioniri s istim protivnikom remizirali 1:1. Domaći su poveli zgoditkom Natka Brkljače na samom otvaranju susreta, da bi naši momci izjednačili u 53. minuti preko Ivana-Vinka Marića.

Na juniorskoj ljestvici Zadar je vodeći sa 35 bodova, šest više od drugoplasiranog Splita, a u sljedećem kolu igrači Josipa Butića su slobodni. Na ljestvici mlađih pionira Zadar je na drugom mjestu s 36 bodova, koliko ima i Šibenik, dok je vodeći Hajduk s 47 bodova. U sljedećem kolu igrači Alena Glavića dočekuju upravo vodeći sastav iz Splita.

Juniori su nastupili u sastavu: Demo, Yoon, Gudelj, D. Kulaš, Brkić, E. Kulaš, Katuša, Butić, Zdrilić, Kevrić, Bugarija, Subašić, Perinić, Bobić, Buterin, Valčić, Brajnović.

Mlađi pioniri su nastupili u sastavu: Rak - Pavlović, Bilić, Perinić, M. Marić, Buterin, Butić, Džapo, Jureško, Mavra, Bugarija, Čačić, Kajtazi, I-V. Marić, Zovak, Đorđević

20. travanj 2024 04:13