StoryEditorOCM
SportEVO ŠTO KAŽE DIREKTOR KK ZADAR O KAZNI U IZNOSU OD 12 TISUĆA EURA

Željko Žilavec:"Postali smo klub slučaj, nigdje nema incidenata kakvih ima na Višnjiku!

22. ožujka 2019. - 15:54
kk_zadar3-231018

Svijest, jednoga djela zadarskih navijača, nikako ne može dosegnuti granicu razuma i onda se sve nemile pojavnosti na tribinama dvorane Krešimir Ćosić, svali na leđa KK Zadar, koji zbog učestalog ponavljanja istih, plaća drakonske novčane kazne. Disciplinska komisija regionalne ABA lige, doista, nema milosti o čemu svjedoči zadnja kazna u iznosu od dvanaest tisuća eura!

- Ovo je već osmi slučaj ove sezone i postajemo klub, odnosno grad slučaj. Kazna je drastična, kad se sjetim gdje sve štedimo i koliko smo dugova uspjeli vratiti u dvije godine, nastojimo redovno plaće isplaćivati, nama dođe ovakva kazna. Ne znam što reći, treba to sada „prožvakati”. Kazna je takva kakva je, sve navode u kazni ne možemo pobijati, jer je sve vidljivo, čak je i ono što je navedeno puno manje i skromnije od onoga što je snimka pokazala – kazuje direktor KK Zadar, Željko Žilavec, koji je imao želju prokomentirati "raspodjelu" uvreda....

- Sedam tisuća eura, za ponižavanje, rasističke radnje i djela gdje je aluzija bila s predmetnom zastavom s istaknutom vrbom prema gradu i državi odakle je Zvezda, dvije tisuće eura za nedostatak poštovanja prema gostujućem klubu i tri tisuće eura zbog paljenja baklje u dvorani. Ovo nam nije prvi put, već osmi tako da je sve to utjecalo na kaznu – skrušeno će Žilavec, koji se osvrnuo i na upit ABA lige na temu " Želi li Zadar biti njezin sastavni dio?"

- To je ono što mene osobno najviše boli, jer nigdje nema ovakvih incidenata kao u Zadru i mi jednostavno moramo odlučiti što želimo. ABA liga misli ozbiljno, to je sigurno – zaključio je Žilavec, najvivši neke pravne korake, ne prema ABA ligi nego izgrednicima, odnosno, u klubu žele vidjeti kako se mogu zaštititi...

- Ja ću razgovarati s pravnom službom da vidim možemo li se mi ikako zaštiti od ovakvih stvari. Mi smo kao klub poduzeli sve kako bi organizacija bila na visokom nivou. Uz sve to događaju, se stvari koje se ne bi smjele događati – kratko će Žilavec, koji nipošto u istu vreću ne želi "trpati" dobre i zločeste navijače. Žao mi je pet tisuća pa i više navijača koji su normalno navijali i žele klubu sve najbolje. Jedino što mogu je pozvati opet sve navijače da sve rekvizite osim pljeska i grla ostave kući a i grlo kada upotrebljavaju da ne idu na vrijeđanje. Mi gdje god igramo nemamo nikakvih neugodnosti na gostovanjima, želimo da tako bude i u Zadru – kazao je Žilavec.

Zadar u subotu (19 sati), u gostima kod Alkara!

- Čeka nas jedno tradicionalno teško gostovanje kod ekipe koja se u neku ruku bori za opstanak, zapravo, mi ove sezone u HT Premijer ligi nismo imali ni jedno lagano gostovanje. Pritisak navijača će donijeti određeni naboj u utakmicu u kojoj moramo iskazati borbenost i zajedništvo. I da se u ovih mjesec dana do početka kvalifikacija za naš opstanak u ABA ligi "resetiramo". Zato je upravo ova utakmica idealna i rekao sam svojim momcima da zamisle kao da igraju protiv Reala iz Madrida. Apelirao sam na njih da se nametnu autorativnim ritmom od samog početka, međutim, Alkar ima svoje svoje vrijednosti i o tome moramo voditi računa. S nama sigurno neće putovati Luka Žorić, jer je u srijedu na večer osjetio bol u preponama, ali još ne znamo težinu ozljede, odnosno koliko će mu trebati za povratak – kazao je Ante Nazor trener Zadra.

 

20. travanj 2024 09:23