StoryEditorOCM
SportNEVJEROJATNO: MIRKO FILIPOVIĆ NAKON IZLASKA IZ BOLNICE NEMA NAMJERU ODUSTATI

„Svjestan sam svega, ako će me sastaviti zbog 15 minuta, nek' me sastavi!“

Piše Edi Džindo/Sportske novosti
23. ožujka 2019. - 10:32
Mirko Filipović

Nakon što ga je prije nešto više od dva tjedna zdravstveno stanje jednostavno natjeralo na objavu završetka veličanstvene karijere, najbolji hrvatski MMA borac svih vremena Mirko Filipović izašao je iz bolnice (KB Dubrava) u kojoj je boravio zbog moždanog udara.

Naglasio da je jednostavno morao donijeti odluku nakon takvog zdravstvenog upozorenja, no isto tako je rekao javnosti koliko će mu sve to nedostajati i koliko mu je, unatoč svim mogućim rizicima, bilo teško maknuti se od borbi i sparinga.

Treninga se neće riješiti

No, kako je već i prije govorio, treninga se sigurno neće riješiti. Tako je odmah nakon izlaska iz bolnice odradio prvi lagani trening. Cro Cop je tek malo zagrijao tijelo i mišiće.

- Svjestan sam svega. Napravio sam samo lagane mišićne kontrakcije bez opterećenja jer drugo ne smijem, i to puna tri mjeseca do kontrolnog snimanja. Ali morao sam se malo prokrviti jer četiri i pol tjedna nisam ništa radio, a to je ogroman stres za moje tijelo i već sam se počeo loše osjećati jer mi treninzi neopisivo fale - napisao je Filipović na društvenim mrežama.

Komentari Mirkovih pratitelja na društvenoj mreži išli su u dva smjera. Jedni su bili u potpunosti sretni zbog toga što se Mirko konačno vratio iz bolnice, dok su drugi oprezni te savjetima i upozorenjima iskazuju brigu za zdravstveno stanje 44-godišnjaka iz Privlake, koji je svima zahvalio, no rekao da zna što i kako treba činiti.

“Moram poštovati liječnički protokol koliko god mi teško palo, a ako će me sastaviti opet zbog malo kontrakcija bez opterećenja, i to doslovno 15 minuta, onda neka me sastave”, nadodao je Cro Cop u svojoj objavi fotografije s laganim utegom.

Do zdravlja vježbanjem

Mirko Filipović je 1. ožujka objavio odluku o prisilnom kraju karijere uz striktne i vrlo stroge liječničke upute. Po njima više se ne smije ni boriti, ali niti trenirati, barem ne sa sparing partnerima. Svaki mogući novi udarac u glavu mogao bi, naime, u tom slučaju po njega biti koban. No, Mirko je jednako tako tada naglasio da u obzir može ići lagano treniranje, bez kontakta, čisto poradi održavanja mišićne mase. Isto ko što je spomenuo sljedeće:

„Sljedećih mjesec dana, možda i malo više neću imati jer ne smijem nikakvih fizičkih napora. U obzir dolazi samo lagana šetnja prirodom.“

Mirko Cro Cop Filipović je u mirovinu otišao u stilu. U deset posljednjih omjera deset puta je njegova ruka bila podignuta i zapravo je “pod stare dane” za MMA borca bio u najboljoj formi života. Upravo je njegova motivacija za stalnim treniranjem jedan od glavnih razloga takve forme. Baš kao što je za vjerovati kako i sada, brinući o svom stanju, ali i poradi općeg zdravlja, ne odustaje od vježbanja.

19. travanj 2024 12:24