StoryEditorOCM
SportNOVO LICE U STANOVIMA

Filip Žderić potpisao za Zadar!

Piše Ivica GJERGJA
23. ožujka 2019. - 23:34
zderic

Filip Žderić (27) novo je lice na Stanovima, pristupio je NK Zadru. Ovaj nogometaš na poziciji desni bočni iz Metkovića, bio je na pripremama Zadra, odigrao i neke prijateljske utakmice, no zbog spora sa bivšim klubom nije se uspio do sada registrirati. Sve je izglađeno, Žderić je pristupio Zadru i kandidirat će za sastav.                                

– Drago mi je što se to napokon riješilo i sretan sam što ću imati priliku zaigrati u dresu Zadra. Jedva čekam pomoći momcima na terenu. Dobro se radi na treninzima, atmosfera je pozitivna, u prošlom kolu smo ostvarili i prvu pobjedu i nadam se da ćemo tako i nastaviti - kaže Žderić.                                              

Prije dolaska u Zadar Filip je razgovarao sa Jurom Jerbićem?                  

– Kroz razgovor s njim, a kasnije i s nekim drugim ljudima, koji su mi rekli samo pozitivno o Zadru, shvatio sam da je to za mene najbolja opcija. A nakon razgovora s direktorom Svetkom Ćustićem više nisam imao nikakve dvojbe, dogovorili smo se praktički u minuti.                                                             

Žderić je rođen u njemačkom Karlsruheu, a nogomet je počeo trenirati s pet godina u Neretvi iz Metkovića. Sa 12 godina odlazi u NK Zagreb, gdje je proveo sljedećih osam godina, potom prelazi u Sesvete pa GOŠK iz Gabele, zatim u litavski Šiauliai, Cibaliju, rumunjski Gaz Metan Medias pa albanski Kukeši, odakle je stigao u Zadar.                                              

– Prošao sam dosta toga i baš se veselim što me je nogometni put doveo u Zadar, veliki klub s bogatom tradicijom, koji sigurno ne zaslužuje da se bori za ostanak. Mislim da ova momčad vrijedi mnogo više nego što to pokazuje trenutačna pozicija na ljestvici i nadam se da ćemo našim igrama to dokazati. Moramo samo biti pozitivni, slušati trenera, vjerovati u sebe i u svakoj utakmici dati svoj maksimum i ići na pobjedu. Ako tako bude, nemamo se čega bojati - zaključio je Žderić.                                                                         

20. travanj 2024 12:41