StoryEditorOCM
SportKK ZADRU STIŽE HERMES ANALITICA

Pripremamo se kao da igramo protiv Real Madrida!

28. ožujka 2019. - 16:02
Izrezak_hermes.JPG

Svima su u Zadru u mislima skorašnje kvalifikacije za opstanak u regionalnoj ABA ligi, međutim, usporedno valja odrađivati prvenstvo Hrvatske, odnosno HT premijer ligu. Zadranima stiže Hermes Analitica, momčad koja ih je u prvom ogledu dobila uvjerljivo.

- Moramo biti autoritativni. To je ono što se traži u ovim utakmicama. Zadnje kolo smo to pokazali, možda i prvi put ove sezone. Ne trebam ponavljati što nam znači maksimalan angažman. Moja ekipa tijekom cijele sezone ima problema s time. Oscilacije su velike, od maksimalnog fokusa, angažiranosti i borbenosti do raspoloženja pod parolom da će se utakmica dobiti sama od sebe.

Stoga uoči ove utakmice, kao i uoči prošle, napominjem da se pripremamo kao da igramo protiv Real Madrida. Od njih smo u prvom dijelu pretrpjeli, rekao bih, sramotan poraz kojeg, iskreno vam kažem, ni dan danas nisam prebolio i zato je vrlo važno da ga ispravimo i shvatimo određene greške jer je sezona i dalje u fazi u fazi u kojoj se može okrenuti u pozitivnom smjeru. To i očekujemo te ćemo ovaj period iskoristiti kako bismo se maksimalno pripremili za dodatne kvalifikacije. I trenažni mikrociklus tijekom tjedna i sutrašnja utakmica moraju biti na tragu boljih igara i boljeg ponašanja - veli Ante Nazor, trener Zadra.

- Trebamo istini pogledati u oči i kazati da su promijenili dosta toga što se tiče rostera. Ne trebam ni govoriti o igračima koji su otišli. Rogić je otišao u Cibonu, Jakov Vladović je otišao u Cedevitu, a oni su im bili prve violine. Došli su neki drugi igrači, no to je, kako znamo i sami jer smo to osjetili na svojoj koži, proces u kojemu ne možeš jednostavno nastaviti s dobrim partijama već krećeš iznova. Pred nama je nova utakmica, s novim zamkama i zanima me samo maksimalan angažman - odlučan je Nazor, koji je podsjetio na stanje unutar zadarske momčadi.

Stanje u momčadi je isto kao pred prošli susret. Ne možemo računati na Luku Žorića, no on se odlično oporavlja te je pitanje dana kada će moći participirati na treninzima i u sljedećem ćemo kolu moći računati na njega - zaključio je Nazor.

Utakmica se igra sutra na večer u dvorani " Krešimira Ćosića", s početkom u 19 sati.

20. travanj 2024 09:34