StoryEditorOCM
SportHULIGANI TEMA SASTANKA NADZORNOG ODBORA:

Ponašanje dijela navijača nije slika koju Zadar kao grad košarke i KK Zadar žele slati u svijet!

Piše D.Žura / KKzadarnet
29. ožujka 2019. - 14:39
zadar_zvezda-090319

Slika koja se negativnim ponašanjem, jednoga dijela zadarskih navijača, nije ono čime se želi predstavljati košarkaški Zadar, jednako tako i Grad Zadar, poruka je sa sastanka NO KK Zadar, čije zaključke prenosimo u cijelosti.

- Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar na svojoj je redovnoj sjednici raspravljao o brojnim aktualnostima, između ostalog i o najstrožoj kazni pristigloj od ABA lige u ovoj sezoni, zbog incidenata na utakmici protiv Crvene Zvezde.

Nažalost, statistika kazni koje je platio KK Zadar u protekle dvije sezone je - porazna. Ukupan iznos kazni, s ovom posljednjom koja iznosi 112.500 kuna, popeo se na 645.000 kuna s uključenim PDV-om. Zbroj je to kazni proteklih dviju sezona pristiglih od strane HKS-a i ABA lige. Kao što je već spomenuto te kako i stoji u posljednjem priopćenju ABA lige, najgora je to statistika svih klubova koji se natječu u regionalnoj ligi. Od ukupno 23 kluba uključenih u natjecanje, KK Zadar broji najviše incidenata na utakmicama u kojima je u ulozi domaćina, ističe se sa sastanka NO KK Zadar.

Upravo iz tih razloga predstavnici kluba te članovi NO-a imali su potrebu obratiti se javnosti vezano uz posljednju kaznu. Smatraju da su ovakve kazne, odnosno ovakvi incidenti i ponašanje pojedinaca apsolutno nepotrebni.
Sportski rezultat je važan, ali stabilnost kluba i funkcioniranje kao cjeline ne smijemo zanemariti. Košarkaške utakmice mjesto su okupljanja zaljubljenika u sport. Ovakvi incidenti u sportskom se svijetu čuju daleko, a to nije slika koju Zadar kao grad košarke i KK Zadar žele slati u svijet, poruka je NO KK Zadar.

 

26. travanj 2024 18:31