StoryEditorOCM
SportKLUB NAKON ŠOKANTNE VIJESTI EKSPRESNO RASKINUO UGOVOR S HRVATSKIM RUKOMETAŠEM

Zadranin Josip Maršan (23) suspendiran je zbog uzimanja kokaina!

29. ožujka 2019. - 18:15
josip maršan

Zadranin Josip Maršan (23), rukometaš Umaga, suspendiran je zbog uzimanja kokaina. Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo suspendirala ga je nakon nalaza uzorka uzetog nakon utakmice Zamet - Umag u Premijer ligi rukometaša. U priopćenju HZJZ-o stoji:

“Rukometašu Josipu Maršanu, nakon dopinškog testiranja provedenog 2. ožujka 2019. na utakmici 17. kola Prvenstva Hrvatske između Zameta i Umaga, otkrivena je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji S6.a Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ, te je sportašu određena privremena suspenzija od dana 20. ožujka 2019.”

U dodatku se kaže da sportaš nije tražio otvaranje B uzorka, što je neizravno priznanje. Konačnu odluku u ovom slučaju donijet će Stegovno vijeće HZJZ-a.

U najmanju ruku, vijest je šokantna, jer nije neuobičajeno u sportu korištenje sredstava za brži oporavak, mišićnu masu i slično, ali kokain...

- Šok za sve nas u najmanju ruku - kaže predsjednik RK Umag Viktor Krapljanov. Ni na kraj pameti nam nije bilo ništa slično. To je ogromna mrlja za naš klub, za rukomet kao sport u cjelini i to je ustvari najveća šteta u cijeloj priči, jer silan trud koji se ulaže s ovakvim stvarima pada potpuno u drugi plan. Ono što mogu reći je da smo isti dan kada smo dobili službenu odluku, raskinuli ugovor s Maršanom i da on više nije naš član. Teško je bilo što dodati, jer razlozi, ni objašnjenja u ovakvim slučajevima uopće nisu ni važni. Za tako nešto postoji nulta tolerancija jer ovdje pričamo o sportu. Moram priznati da sam i osobno i kao predsjednik kluba zgrožen takvim raspletom situacije, da ni u snu nisam od Maršana tako nešto očekivao - vrlo konkretno je slučaj opisao predsjednik Umažana koji igraju u Ligi za prvaka i koji su s mladom momčadi koju predvodi Boris Lisica bili ponajveće osvježenje lige.

Maršanu slijedi kazna. Igrač Nexea na posudbi u Spačvi, Borna Manci Mičević, za puno blaži slučaj (oktopamin) dobio je godinu dana zabrane. Što pak o svemu kaže dr. Miran Martinac, predsjednik Zdravstvene komisije HOO-a.

26. travanj 2024 01:53