StoryEditorOCM
SportNAŠI U SVIJETU MALOG NOGOMETA

Robert Grdović izbornik Turkmenistana!

Piše Ivica Gjergja
4. travnja 2019. - 10:40
grdovic

Sukošanac sa adresom u Zagrebu, Robert Grdović - Grdi, jedan od najboljih malonogometnih igrača županije Zadar i Hrvatske, vrlo uspješni trener nekoliko malonogometnih klubova preuzeo je nedavno izborničku palicu Turkmestana. Pred njim je nova obveza, kvalifikacije za prvenstvo Azije 2020. godine. Popularni "Grdi" nam je prenio prve dojmove iz Turkmenistana i kakav ga posao očekuje, te svoje viđenje raspleta prvenstva hrvatske u futsalu.

- Prvi dojmovi o zemlji su fenomenalni jer su ljudi jako gostoljubivi i na usluzi, a sam glavni grad Ašgabat je prekrasan, nevjerojatno sređen i čist. U mojoj trenerskoj karijeri ovo je nova priča. Veliki je izazov sa ovom reprezentacijom želim napraviti što bolji rezultat na Azijskim igrama, koje su u drugom mjesecu 2020. godine. Pored toga sve ću učiniti da izborimo nastup na Svjetskom prvenstvu. Prije dolaska nisam imao puno spoznaja o njihovom futsalu, no u ovih desetak dana pogledao sam tri kola njihove lige, sve ekipe, jer svi igraju u istoj dvorani. Moram priznati da su dobrih igračkih kvaliteta kandidati, već sam napravio širi spisak od 30 igrača, te uži od njih 15-tak, kazuje popularni Grdi.

Koja su natjecanja pred reprezentacijom Turkmenistana?

- Pred nama su niz prijateljskih utakmica ali i turniri. Još čekamo hoće li nam dozvoliti da sudjelujemo u jednoj kvalifikacijskoj skupini van konkurencije, jer smo domaćini Azijskih igara. No pripreme su usredotočene na Azijske igre koje su u Ašgabatu.

Prognoze, tko će biti novi prvak Hrvatske u futsalu?

- Teško je reći jer ima 4-5 podjednakih ekipa, ali moj favorit je Novo Vrijeme, a potajni favoriti ono što sam vidio su Vrgorac i Futsal Dinamo.

24. travanj 2024 14:24