StoryEditorOCM
SportJEDVA PREKO B MOMČADI CEDEVITE

Zadar preživio dramu, u posljednjih 12 sekundi umalo upropastili utakmicu

Piše Zadarski.hr
5. travnja 2019. - 00:44
cedevita_zadar10-291218

Košarkaši Zadra stigli su do nove pobjede u domaćem prvenstvu. Iako je rezervna ekipa Cedevite pružila jako dobar otpor te imala i dva napada za pobjedu, Nazorove su trupe uspjele obraniti prednost i na koncu slaviti 73-77 te ostati u utrci za startnu 'jedinicu' uoči doigravanja, piše Basketball.hr.

Iako je situacija nalagala da Zadrani u večerašnji susret ulaze kao veliki favoriti, već su prve minute pokazale da će mladi 'Vitamini' biti žilav suparnik. Ekspresan povratak sa šest poena minusa i egal sve do pretkraj prve četvrtine trebali su gostima poslužiti kao jasno upozorenje i pokazatelj snage Cedevite B, no Nazorovi su momci odlučili ignorirati sve pokazatelje i u opuštenom ritmu nastaviti susret.

I umalo im se obilo o glavu.

Domaćini su iz minute u minutu igrali sve bolje i rasterećenije, a posebno valja naglasiti impuls koji su dobili od igrača s klupe, pa je semafor sredinom druge dionice pokazivao ugodnih plus devet za Zagrepčane (36-27).

U istom se ritmu nastavilo sve do odlaska na veliki odmor na koji je Cedevita otišli sa zalihom od sedam poena prednosti, da bi tek otvaranje drugog poluvremena donijelo buđenje gostiju. Inicijatori su bili iskusni Petar Marić i Šime Špralja koji su dalekometnim ubačajima učas preokrenuli rezultat i vratili svoju momčad u vodstvo, no iskra koju su donijeli nije uspjela zapaliti požar. Domaćini su nastavili sa smirenom igrom, kao da su oni ti koji u svojim redovima igrače sa stotinjak euroligaških utakmica u nogama pa smo narednih nekoliko minuta gledali igru koš-na-koš.

Kako je vrijeme odmicalo tako je rasla nervoza u zadarskim redovima, no rasla je i obrambena agresivnost Nazorovih trupa pa su se 'Bekavci' iz napada u napad sve više mučili da bi došli do poena što su gosti polako počeli koristiti. Marić i Krajina odveli su Dalmatince na plus pet, a kada je Lovre Bašić pogodio tricu za 64-72 dvije minute i 40 sekundi prije kraja činilo se da je susret prelomljen i da će bodovi otputovati u Donatov grad.

Nalet Zadrana razbudio je Oreškovićeve momke koji su podigli intenzitet igre i učas se prišuljali na poen zaostatka (71-72). Na Bašićeva pogođena slobodna bacanja odgovorio je Vitali, da bi, činilo se posljednji napad pripao gostima. Lopta je došla do Vukovića kojeg je Ćorić nesportski faulirao i poslao na liniju penala poklonivši Zadru i loptu sa strane.

No, da drama bude potpuna prvo se pobrinuo polovični učinak visokog Riječanina sa slobodnih bacanja, da bi potom Bašić izgubio loptu.

Do kraja je ostalo 12 sekundi, a Orešković se odlučio na akciju za tri poena Bošnjaka. Bivši igrač Zadra je promašio, da bi potom neprecizan bio i Ćorić koji je propustio priliku iskupiti se za pogrešku s druge strane terena pa je Božić dobio priliku potvrditi pobjedu svoje momčadi.

Upravo je mladi Bjelovarčanin bio najefikasniji u redovima pobjednika s 22 koša, a pratili su ga Marić i Vuković s po deset poena, dok je najprecizniji kod Cedevite bio Bošnjak s 12 koševa, čemu je dodao i šest uhvaćenih lopti, piše  Basketball.hr.

25. travanj 2024 10:12