StoryEditorOCM
SportTREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA 22. KOLO

Primorac „Junacima“ uzeo mjeru!

Piše Ivica GJERGJA
7. travnja 2019. - 02:12
Detalj primo.JPG
PRIMORAC(B) – JUNAK 3:1(3:1)
BIOGRAD – Igralište Kazimira i Silvia. Gledatelja 250. Sudac: Luka Liković (Krvavac) 6.
Strijelci: 1:0 Smokrović (14), 1:1 M. Barać (28), 2:1 Zelić (37-11), 3:1 Petković (39).
Najbolji igrač: Vinko Petković (Primorac).
PRIMORAC(B): Topić (7), Španja (7), Brzoja (6,5), Colić (6,5), od 86. Marković-), Pedišić (7), Ješe (7), Petković (7,.5) od 83. Ljubić-), Smokrović (7), Zelić (7), Prpić (7), Blatančić (7) od 70. Jurišić-).
JUNAK: Cyprian (6), S. Barać (6.5), Bašić (7), M. Barać (7), Bandalo (6) od 84. Buljan-), Puljić (6,5) Bilić (6) od 54. Marunica (7), Andrić (6), Vardić (7), Botica (6), Vuleta (6) od 58. Đoni-).

Pravi istinski derbi ove lige odigran je u Biogradu, gdje su domaćini nakon bolje i efikasnije igre zasluženo uzeli sva tri boda Junaku. Na samom otvaranju susreta gosti se nisu došli braniti, njihova namjera je bila zabiti što prije zgoditak, no nisu uspjeli iako su imali nekoliko prilika.

Nakon toga u 14. minuti domaćini su izveli krasnu akciju napadačkog reda, Zelić je imao loptu izvrsno je u kaznenom prostoru poslužio mladog i potentnog Smokrovića, a ovaj zabija za 1:0. Nisu se gosti predali pače sve više „kidišu“ prema vratima Topića i u 28. minuti nakon lijepe akcije tukao je S. Barać, obranio je Topić da bi M. Barać zabio zgoditak za poravnanje.

Nakon toga domaćini preuzimaju inicijativu, po cijelom terenu su tamo gdje je lopta i za dva minuta postižu dva zgoditka. Dojma smo da nisu pali „Junaci“ nego da nisu mogli ništa napraviti. Prvo je u 37. minuti kapetan Junaka Vardić neoprezno igrao rukom u kaznenom prostoru, sudac je bio u neposrednoj blizini i pokazao na "kreč". Siguran egzekutor bio je Zelić za 2:1. Samo dva minuta kasnije Petković taj znalac i vrsni napadač je postigao i treći zgoditak u 39. minuti za slavlje domaćina.

Pametnom čvrstom igrom u obrani i krasnim kontrama domaćini su imali prigoda no završen je susret ovim rezultatom. Lijepa predstava domaćina na kraju kao i osvojeni bodovi pozdravljeni su dugotrajnim aplauzom.

- Domaćinima čestitke bili su boji igrali pametnije i zasluženo osvojili bodove. Mi nismo uhvatili naš ritam, imali smo neke prigode no nismo uspjeli u derbiju. Još jednom Primorcu čestitke, kazao je Jakov Marunica igrač Junaka.

- Borbena, čvrsta i napadački odrađena izvrsno ova utakmica što se nas tiče. Namjerili smo se na dobru momčad, no zasluženo smo trijumfirali i dokazali da se možemo sa svima nositi u igri i rezultatu, kazao je Vinko Petković igrač Primorca.

 

Slika detalj iz igre. Snimio IG.

25. travanj 2024 08:21