StoryEditorOCM
SportPREPOZNATLJIV STIL 22-GODIŠNJEG ZADRANINA STIPE ŠESTANA

Sa sedam godina prvi put stao na tatami, a sada je jedan od najboljih judaša Hrvatske!

Piše Ivica Gjergja
13. travnja 2019. - 20:28
Stipe nakon meca

Član Judo kluba Zadar, 20-godišnji Stipe Šestan nametnuo se svojim prepoznatljivim stilom kojeg gradi od svoje sedme godine života kada je prvi put stao na tatami. Sada je jedan od najboljih mladi judaša u Zadru i Hrvatskoj, što dokazuje niz priznanja, odličja i trofeja koje je pokupio na raznim natjecanjima. Svugdje gdje je bio, natjecao se, pronosio ime grada iz kojeg dolazi i kluba za kojeg se bori. Posljednje što je osvojio je bilo brončano odličje na Prvenstvu Hrvatske nedavno održano u Splitu.

- Judo sam počeo trenirati sa sedam godina, i on je pored škole moj život, uz, dakako obitelj. Oni su me uz klub odgojili, uz njih sam odrastao i to je neizbrisiv dio mog života. Judo me razvio, ojačao, naučio mnogim stvarima kao što su rad i disciplina te me iz dječaka „pretvorio“ u čovjeka- kaže Stipe koji je crni pojas – 1. dan položio u Rijeci 4. ožujka prošle godine. Kaže kako mu je najdraža medalja ona iz seniorske kategorije jer je do nje najteže doći.

- Nekad zbog svoje težine od 100 kg nisam imao ni sparinga, pa se moram zahvaliti Pavlu Lukačiću, koji je to izvrsno radio i tako pet godina, rekao je Stipe, koji je rođen 1999. godine u Zadru, gdje je završio Osnovnu školu i Gimnaziju Franje Petrića. Trenutno studira na Fakultetu strojarstva i Brodogradnje u Zagrebu.

U JK Zadar došao je sa sedam godina, a sjećajući ga se kao „bucka“ njegov trener Ante Zanki ispričao je kako je odmah znao da će Stipe biti odličan sportaš.

- Stipu sam zapazio ne samo zbog toga što je bio jači od drugih, nego i po tome što je njegova volja, želja i rad kao i organizacija koju je pokazivao u sportskom životu, frapantna. Imao je dva cilja, školu i treninge juda. S njim niti u jednom trenutku nisam imao problem, štoviše uvijek je bio ispred vremena. Znao sam da će na natjecanjima dati sve od sebe, da će posljednji atom snage uložiti u pobjedu i mentalno i tjelesno. Trenutno je Stipe na fakultetu u Zagrebu, istina za nas nastupa, a trenira sa JK Zagrebom koji je izrazio želju da bude njihov član dok je na fakultetu, kazao je  Zanki.

 

Stipin niz odličja sa državnih natjecanja:
Drugo mjesto za mlade kadete u Zagrebu 2014.g , treće mjesto za kadete u Dubrovniku 2015. godine, treće mjesto za juniore u Zagrebu 2016. g., treće mjesto za mlađe seniore u Zagrebu 2016.g, te drugo mjesto za mlađe seniore u Splitu 2017. g, treće mjesto za seniore u Zgrebu 2019. g, i treće mjesto za juniore u Splitu 2019. godine, te mnogo drugih sa klupskih natjecanja.
20. travanj 2024 05:53