StoryEditorOCM
SportFOTO: KOŠARKA PALA U DRUGI PLAN

Zadar dobio Škrljevo; Nazor: Navijači su išli prsima na bajonetu!

13. travnja 2019. - 23:16
zadar_skrljevo8-130419

ZADAR – Dvorana "Jazine". Gledatelja: Prije prekida 1802, poslije 795. Zadar – Adria Oil Škrljevo 86 :75 (22 : 14, 28:22,21:18,15:21).

Suci: Radojković, Kardum, Rogić.

ZADAR: Bašić (2), Marić (7), Žorić (13), Krajina (7), Dašić (5) , Vuković (17), Brzoja (16), Špralja , Little (8), Erslan, Planinić (11).

ŠKRLJEVO: Šarac (21), Yacoubou (4), Štemberger (6), Lebo (1) , Barnjak (7), Uljarević (21), Kučan, Cvitković, Williams (10), Krstanović (5) .

 

Samo što je krenula utakmica HT Premijer lige između Zadra i Škrljeva na tribinama se moglo vidjeti velikim i masnim slovima ispisano: " Hajde probaj sjetiti se gdje bi bio bez mene!", dakle, podignut je transparent, očito namijenjen Upravi KK Zadar, iza kojeg je, unatoč rigoroznom pregledu na ulazima u Jazine, krenula bakljada na istočnoj tribini, potom se na parketu našla hrpa bijelih traka, pa je utakmica morala biti prekinuta.

Nedvojbeno, Zadrane očekuje nova novčana kazna, koja će u već u ponedjeljak, zasigurno narasti na sto tisuća eura, zbirno, u zadnje dvije godine. Lijepa navijačka "čestitka" klubu . Uz sve kao dio nimalo ugodne priče iz Jazina, uslijedilo je uredovanje interventne policije, koja je u velikom dijelu ispraznila spomenutu tribinu. Nedugo zatim, momčad Zadra povukla se s terena, ali se ipak pobjedom razuma vratila i dvoboj je mogao početi.

Jedan dio onih navijača koji su ostali, otrovne strelice usmjerili su prema Upravi, zahtijevajući njihov odlazak!

U klubu će pak morati ispitati pitanje odluke o odlasku momčadi u svlačionicu, jer je prema brojnim pravilnicima za takav postupak predviđena drastična kazna. Eto, nije se dogodilo ono najgore da se svi skupa ne vrate sportu, ali gorak okus i otužna slika u Jazina odaslana je u košarkaški svijet.

Iza svega, košarka je pala u drugi plan, iako su igrači obje momčadi nastojale dati najviše od sebe. Zadar je držao stalnu prednost, koja je u nekoliko navrata znala otići na okruglih dvadeset viška. Onda bi došlo do njihovog opuštanja, što su gosti znali iskoristiti za manje serije, ali bez ozbiljnijeg ugrožavanja stanja na semaforu.

Štoviše, Zadrani su u 33. minuti stigli do plus 21 i opet ponovili stanku. Škrljevo je pak u takvim trenucima , u svojim glavama znalo kreirati nadu u mogući preokret, što se pokazalo misijom bez valjanih temelja. Jest, pali su uoči zadnje minute ispod minus deset kad je utakmica odavno bila zaključena na zadarskoj strani.

 

Damir Rajković, trener Škrljeva:
- Žao mi je zbog ekscesa koji nije primjeren sportskim terenima, jer smo očekivali dobru atmosferu i zato je ostala gorčina. Zadar je pokazao kvalitetu ABA lige, naročito - tjelesno.
Luka Žorić, igrač Zadra:
- Odigrali smo muški u obrani od toga krenulo sve dobro otišli na dvadeset plus i onda spustili nogu s gasa, a moglo je biti više da nam je trebalo. Mi smo mislima već u utakmici protiv MZT-a! Ja sam sportaš i ne mogu komentirati takve stvari vezane uz događanja i bilo bi suludo govoriti o tome. U životu sam doživio, istina, dosta toga, u jednom prigodi suparnik nije došao na osmu utakmicu u doigravanju.
Ante Nazor, trener Zadra:
- Bila je posebna emocija igrati u Jazinama i sigurno da nam je trebao dodatni impuls nakon povratka na parket nakon što smo se povukli s terena. Igračima skidam kapu jer su imali fokus i koncentraciju na igru, jer ispred sebe smo imali momčad koja je na domak jednog europskog trofeja. Što se tiče prekida, okupili smo se i zaista je bilo ružno sve to pratiti i zato sam donio odluku da povučem momčad u svlačionicu, dok se sve raščisti, vezano uz postupke represivnog aparata, da se rasprši dim i da se razmisli o mogućim sankcijama.
Mi smo sportaši i morali smo se vratiti. Na pitanje je li odlazak bio u neku ruku podrška navijačima, onda mogu kazati da je to bio naš odgovor na sve, jer, karikiram, da me netko ne bi krivo shvatio, išli su prsima na bajonetu!"(dž)
19. travanj 2024 04:37