StoryEditorOCM
SportFOTO: NOGOMETAŠI SA STANOVA SE POKUNJENI VRATILI S POLJUDA

Hajduk je dominirao, ali su Zadrani pali tek u završnici utakmice

Piše SD
14. travnja 2019. - 21:12
hajdukII_zadar1-140419

Hajduk je potpuno dominirao, stvarao prilike, ali je do pobjede došao tek u posljednjih dvadesetak minuta. Nakon početnih pola sata bez velikih prilika, uzbuđenja nije manjkalo u posljednjih kvarat od ure prvog poluvremena. Prvo je Vuškovićev pokušaj iz slobodnog udarca zamalo promašio cilj.

Zatim je Šego u odličnoj situaciji pronašao Blagaića, ali potonji nije šutirao iz prve, oklijevao je previše dok njegov pokušaj petom nije na koncu blokiran.

Četiri minute prije odlaska na odmor Pršir je petom ostavio loptu za Špikića čiji je udarac s petnaestak metara obranio Bender. Samo minutu kasnije novi dalekometni projektil poslao je Vušković. Ovaj put naciljao je rašlje, ali je još jednom pogodak spriječio Bender koji je unatoč ozljedi ostao do kraja susreta na terenu.

Početkom nastavka nakon ubačaja Špikića šutirao je Pršir. Loptu je Bender odbio pa je bivši vratar Hajduka na gol liniji bio brži na lopti od natrčalog Šege. Sugerirali su "bijeli" sucu da je lopta koju je "pokrio" Bender prošla gol liniju, ali bez efekta. No, kada je Pršir u šutirao u 69. minuti nije bilo pomoći.

Jedna ničija lopta odbila se do Pršira koji ju je primirio pa s petnaestak metara iskosa s desne strane proslao prizemno u suprotnu malu mrežu. Domaći su poduplali vodstvo nakon efektne akcije u kojoj su sudjelovali Pršir, špikić, a okrunio ju je pogotkom Prtajin.

Taj zlatni džoker "bijelih" bio je samo minutu kasnije blizu i svog drugog pogotka, ali je njegov šut glavom prošao pored vratnice.

Zadar je susret završio s igračem manje. Dva žuta kartona u razmaku od samo nekoliko sekundi zaradio je Blažević, prvi zbog oštrog starta na Vuškoviću na 80 metara od gola svoje momčadi, a drugi zbog prigovora.

 

Hajduk II – Zadar 2:0 (0:0)

Split – Stadion na Poljudu.

Gledatelja 150.

Utakmica 20. kola Druge HNL: Hajduk II – Zadar 2:0 (0:0).

Sudac: Dino Papak (Šibenik) – 7.
Strijelci: 1:0 Pršir (69.), 2:0 Prtajin (73.). Žuti kartoni: Begić i Knežević (Zadar).
Crveni karton: Vlatko Blažević (Zadar) u 82. minuti, drugi žuti. Igrač utakmice: Jurica Pršir (Hajduk II).  

Hajduk II (4-3-1-2): Ljubić (6,5) - Ševelj (6,5), Vušković (7), Radić (6,5), Ciprić (6) - Sahiti (6) (od 77. Kosić -), Beširović (6), Pršir (7) - Blagaić (6) (od 66. Prtajin 7) - Špikić (7) (od 86. Teklić -), Šego (6,5). 

Zadar (4-3-3): Bender (7) - Žderić (5), Ikić (5,5), Jerbić (5,5), Pranić (5,5) - Kulaš (5) (od 76. Tokić -), Muić (5,5), Begić (5,5) - Llanos (5,5) (od 79. Jurjević -), Repić (5), Knežević (5) (od 56. Blažević 4).
 

20. travanj 2024 15:49