StoryEditorOCM
SportKOŠARKA PRVI SUSRET DOIGRAVANJA ZA ULAZAK U HT PREMIJER LIGU

Sonik Puntamika za početak nadigrala Dubravu

Piše Ivica Gjergja
15. travnja 2019. - 11:11
s1.JPG

SONIK PUNTAMIKA – DUBRAVA 86:62 (10:14, 31:15, 26:19, 19:14).

ZADAR – SD Jazine. Gledatelja 200. Suci: Kardum, Mirčeta i Bralić.

SONIK PUNTAMIKA: Jošić 7, Paleka , Palčić 21, Ceranja 12, Atelj 7, Bučaj 2, Jurjević 13, Ersalan 4, Perić 14, Bašić, Petani 6.

DUBRAVA: Čubrić 16, Filić 1, P. Perić 16, Kos 4, Rezo, Majić 2, Šimović 9, Šutalo 8, Smolić 4, Jelenek 2.

Na otvaranju susreta kao da su se sami „zapleli“ igrači Sonik Puntamike, jednostavno im ništa nije išlo od šuta, do probijanja linija protivnika i preciznosti.

Gosti su bolje otvorili susret, njihovi Šimović, Šutalo i Čubrić su zagospodarili igrom i poveli već u trećoj minuti 2:10, a onda su stali. Kod domaćina se ukazao Dino Palčić, koji je danas sa kapetanom Petanijem znalački vodio svoje do pobjede. On je povezivao redove u svojoj momčadi, bio egzekutora (postigao 21 koš), a kako je vrijeme odmicalo igrači Sonik Puntamike postajali su „vučica“ koju nije moguće nadmudriti.

Koliko su domaćini bili superiorni da su u drugoj četvrtini svoga protivnika limitirali na 15 koševa dok su oni nanizali onom pravom igrom, tricama J. Perića, Ceranje, Palčića i Petanija te ostalih iz izrađenih akcija digli na 31 postignut koša. Bilo je to poluvrijeme za „prste lizati“ ,a gledatelji su zapamtili i kazali da je to najbolja njihovo odigrana četvrtina uopće. Složili bi se jer je u svim segmentima igre sve ama baš sve funkcioniralo u Sonik Puntamici, njihovim igračima sve čestitke. Što reći o Dubravi na momente igraju lijepo i efikasno, a onda jednostavno kada ih se pritisne izgube se, a što je za njihovu struku problem. I nakon razlike od 20 koševa do poluvremena, igrači „Punte“ su mirnom i pametnom igrom riješili i druge dvije preostale četvrtine u svoju korist te pobijedili sa 24 koša razlike.

U srijedu u Dubravi će se odigrati druga utakmica doigravanja.

Umoran , ali vidno zadovoljan trener Sonik Puntamike , Šime Kraljević nam je kazao:

- Prvo poluvrijeme je uspješno završeno idemo u srijedu u Dubravi staviti točku na „I“ i tako ovu uspješnu sezonu završiti na najbolji mogući način. Čestitao bi mojim dečkima na borbenosti, dobroj igri i zalaganju, a našim rivalima na fer i korektnosti u tijeku igre, kazao je Šime i otišao sa dečkima proslaviti pobjedu.

23. travanj 2024 10:31