StoryEditorOCM
SportNAKON IZGREDA U JAZINAMA

Podnesene prijave protiv osam navijača!

Piše B.S.
15. travnja 2019. - 16:50
kosarka_neredi4-130419

Kao epilog subotnjeg nereda na tribinama u Jazinama tijekom susreta između Zadra i Adria Oil Škrljeva uhićeno je osam navijača protiv kojih su podnesene prijave. Policija je demantirala prekomjernu upotrebu sile za što su je na društvenim mrežama optužili pojedini navijači nakon što su se sukobi nakon utakmice nastavili i ispred dvorane u Zadru. Na Facebook stranici “KK Zadar Fans” osvanula je i snimka sukoba navijača i policije izvan dvorane.

- Policijski službenici tijekom postupanja prema skupini navijača na istočnoj tribini nisu postupali prema posjetiteljima koji nisu sudjelovali u izgredima, već su poduzeli sve mjere i radnje kako bi se osobe zaštitile, te stvorili uvjeti za neometani boravak u dvorani- izjavila je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske. Policija je intervenirala nakon izgreda na istočnoj tribini dvorane. Nakon početka utakmice tamo je došlo do paljenja šest baklji, te bacanja raznih tvrdih predmeta u natjecateljski prostor, nakon čega je sudac utakmice privremeno prekinuo utakmicu. Istočna tribina dvorane je ispražnjena, a odigravanje utakmice nastavljeno je u 19,30 sati.

- Na vanjskom djelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, dok je zabilježeno oštećenje službenog motocikla-navodi se u Zadarskoj policiji.
Policija je isti dan provela kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 22, 24 i 44 godine. U drugoj turi privedeno je još pet osoba. Zbog maskiranja lica radi prikrivanja identiteta prekršajno je prijavljen 22-godišnjak, a 44- godišnjak zbog vrijeđanja policajaca. Treći navijač, 24-godišnjak, dobio je kaznenu prijavu jer kraj dvorane Jazine pokušao fizički nasrnuti na policajca koji ga je upozorio da prestane s vrijeđanjem. Pokušaj nasrtaja je spriječio drugi policajac.
Nakon kriminalističke obrade, 22-godišnjak je osumnjičen da je počinio prekršaj iz čl.4. st. 1. podstavka.4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a 44-godišnjak za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Obojica su uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Također je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“, provedeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom koji je uz kaznenu prijavu, u nedjelju predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 19 i 22 godine, te nad dvoje maloljetnika.
Po završetku istraživanja sve četiri osobe uz optužni prijedlog privedene su na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Također je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje nereda“ iz domene kaznenih djela protiv javnog reda, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, protiv kojeg je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava.

 

19. travanj 2024 21:44