StoryEditorOCM
SportXXL FOTOREPORT: DRAMATIČNA ZAVRŠNICA NA BALDEKINU

Zadrani teškom mukom slavili, unatoč porazu i Šibenik je ušao u doigravanje!

20. travnja 2019. - 22:55
sibenik_zadar24-200419

Zadru pobjeda u dalmatinskom derbiju na Baldekinu i startna jedinica u doigravanju. U play off će i Šibenčani, unatoč porazu, budući da su im se poklopili rezultati drugih utakmica. Zanimljivo, u četvrtfinalu play offa opet će se sastati Zadar i Šibenik. Prva utakmica igrat će se u Višnjiku, izvijestio je šibenski.hr.

Izvrsno je bilo prvo poluvrijeme za 'narančaste', točnije njegov veći dio. Koš za koš igralo se do 20:18 za domaćine. U tom razdoblju Šibenčane je držao odlični mladi play Domagoj Šarić. Gdje je on stao nastavio je drugi mladi repezentativac s Baldekina Toni Nakić. Trice su zabili i iskusniji Korać, Mileković i Nakić, pa domaći imaju velikih (31:18). Mogli su momci trenera Mira Jurića i do veće prednosti da baš ponajbolji njihovi šuteri Mileković i Bašić nisu promašili nekoliko otvorenih šuteva.

U tom periodu, momčad trenera Ante Nazora izgledala je kao razbijena vojska. Trgnuli se tek pred kraj prvog poluvremena. Preciznije, opet su ih Šibenčani vratili u život. Mileković je brzopleto išao u realizaciju zadnjeg napada u prvom poluvremenu. I umjesto da 'narančasti' na veliki odmor odu i s dvoznamenkastom razlikom, kaznio ih je tricom s centra sa zvukom sirene Domagoj Vuković i eto Zadrana na podnošljvih minus šest (29:35).

Taj trenutak kao da je prodrmao Zadrane. U drugom poluvremenu su zaigrali kudikamo agresivniju obranu. Koliko se Šibenik mučio da dođe do Zadrovog koša najbolje govori podatak da su 'narančasti' u osam minuta treće četvrtine zabili samo pet poena. Naravno, post domaćina koriste Zadrani serijom dolaze u vodstvo (45:40).

Ipak, 'narančasti' su smogli snage da se vrate i uvedu utamicu u dramatičnu završnicu. Naime, u posljednju minutu ušlo se s izjednačenim rezultatom. I onda je 20 sekundi prije kraja Paić napravio nesportski prekrašj na Božiću. On je pogodio samo jednom s linije slobodnih bacanja, pa su Šibenčani koji su iskoristili bonus opet pravili osobnu grešku. Izabrali su Petra Marića, što nije ispalo dobro, jer je on bio dvaput precizan. 'Narančastima' je ostalo 13 sekundi za zadnji napad. Zadar nije dozvolio šut za tri poena i eventualni produžetak. Radili su faul na Koraću, koji je promašio oba bacanja. Tada je bilo jasno da pobjeda ide u Zadar.

Što se tiče atmosfere na tribinama domaći Funcuti nisu imali konkurenciju. Jer, Tornado je ipak odlučio ostati u Zadru.

GKK Šibenik- Zadar 70:73 (12:14, 23:15, 10:20, 25:24)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 800. Suci: Srđan Dožai, Alfred Jovović, Josip Jurčević.

GKK Šibenik: Mileković (11), Šarić (10), Vuko (4), Gulin, D. Bašić (10), Jelić, Vlaić, Nakić (10), Korać (9), Paić (16), Klepo.

Zadar. L. Bašić (3), Marić (10), Žorić (6), Krajina (2), Dašić (9), Vuković (12), Brzoja (11), Špralja (2), Little (8), Božić (6), Planinić (4).

19. travanj 2024 19:31