StoryEditorOCM
SportOPTIMIZAM U STANOVIMA NAKON JEDNOG BODA U TRI GOSTOVANJA

​Karoglan: Igramo dobro, izašli smo iz negativnog niza

Piše I. Gjergja
21. travnja 2019. - 14:02
sesvete17-160319

U zadnjih dvadeset dana nogometaši Zadra imali su tri uzastopna gostovanja na kojima su ukupno osojili jedan bod.

U gostima kod Dugopolja i u Poljudu kod Hajduka II zabiljeili su poraze, a negativan niz uspjeli su zaustaviti u zagrebu kod Kustošije, odigravši neriješeno.

Prvi dio susreta bio je otvoren, stvarale su se prigode s jedne i druge strane, Zadar ih je možda imao više, no drugo poluvrijeme je bilo zatvoreno, tvrdo.

Evo kako je situaciju na trenu vidio trener Zadra, Mislav Karoglan:

- Utakmica je bila tvrda i teška, no ja bih svejedno kazao da je to bilo najbolje naše izdanje ove sezone. Imali smo četiri-pet izglednih prilika ali slabe završnice. Realizacija nam predstavlja problem. Na sreću, to nam se ovaj put nije osvetilo – smatra Karlogan.

- Drugo poluvrijeme smo bili rastrgani, znali su igrači da je i bod dobar. Zadovoljni smo na kraju osvojenim bodom, raduje nas taj ishod jer smatram da imamo dobru igru. Osim toga, udaljeni smo od zone ispadanja i prekinuli smo negativan niz – naglašava prvi trenera u Stanovima i dodaje da u sastavu ekipe nastoji što više gurati mlade igrače poput Zrilića, Kulaša i Katuše.

- Njima je potrebno steći samopouzdanje i iskustvo jer oni su naša budućnost. Malo tko tako radi s mladima, ali mi smo se za to opredijelili – kaže.

Sljedeće kolo u Stanove dolazi Varaždin, pretendent za prvo mjesto. Bit će to derbi, teška utakmica. Varažidinci su u maksimalnom zamahu, imaju niz odličnih pojedinaca, a Zadru ostaje dobra priprema i na terenu prikazati što bolje izdanje, poručuje Mislav Karlogan.

19. travanj 2024 13:26