StoryEditorOCM
SportJAZINE SE JOŠ TRESU OD POBJEDE I FEŠTE SONIK PUNTAMIKE

'Ajme meni nije mi dobro...' pjevali su igrači, a predsjednik kluba je plakao od sreće!

Piše Ivica Gjergja
21. travnja 2019. - 14:22
1sonik puntamika

Da je Sonik Puntamika vratila vjeru u zadarsku košarku pokazalo se sinoć kada su u majstorici za ulazak u HT Premijer ligu pored pobjede nad Dubravom okupili u Jazinama preko 700 gledatelja.

Posjetitelji su zaista uživali u prezentaciji košarke domaćih igrača predvođenih dokapetanom Teom Petanijem i strategom Šimom Kraljevićem. Zašto njih dvoje izdvajamo? Upravo stoga što je prvi izuzetno dobro dirigirao suigračima na parketu, onako odvjetnički, po profesiji, a drugi jer je bio ključni strateg dobrih odnosa na parketu.

Njih dvoje uz ostale igrače, koji su ginuli za svaku loptu ne štedeći se, i doslovce udarali glavom u panoe, doveli su Puntamiku do velike pobjede, koja će ostati zabilježena u povijesti ovog kluba. Ipak se čekalo dugih sedam godina da se dođe do ovoga.

Šlag na pobjedničkoj torti na kraju susreta dodali su Petani i Ceranja. Prvi je u momentu kada se lomio rezultat pred sam kraj pogodio dragocjenu tricu, a Ceranja je pogodio dvije. Posljednja trica, koja je „parala gaće“, došla je s istekom vremena s nekih osam metara, donijevši konačnih 84:81. U produžecima. Što samo po sebi govori s kojim se žarom, voljom i htijenjem igralo.

Mogla je pobjeda otići na stranu gostiju, no ovaj put „pravda“ nije to dozvolila. Punta je bila bolja, više je htjela pobjedu, a strateg Kraljević je izvukao posljednji atom snage iz svojih igrača.

Na kraju je slavlje moglo početi, emocije su eksplodirale. U jednom trenutku predsjednik kluba Mirko Jošić "izgubio je kompas" i preskočio je ogradu, uletio u teren i grlio sve igrače i trenera Kraljevića. Velika fešta je mogla početi!

To je bio prvi korak, uz koji je išla i himna": "Ajme meni nije mi dobro, ovo je san...“ koja se vrtjela s razglasa, ali i iz grla svih privrženika „Punte“, igrača, uprave, gledatelja... Opće ludilo, prava fešta za košarku na parketu Jazina trajala je dugo u noć jer se prenijela i u obližnji kafić.

U „Punti“ još nisu svjesni kakav su uspjeh ostvarili. Igrači poneseni emocijama nisu bili spremni davati izjave nakon susreta, a predsjednik Jošiću plakao je od sreće.

- Vidjeli ste sve na parketu. Mene, molim vas, nemojte ništa pitati. Ja sam pod velikim dojmom pobjede, neka se emocije slegnu pa ćemo onda porazgovarati o svemu. Da je veliki uspjeh, ovo je velika pobjeda. To je sigurno! - kazao nam je Jošić.

26. travanj 2024 07:03