StoryEditorOCM
SportLUDILO U SKOPLJU

Zadar dobio MZT s pola koša! Majstorica se igra na Višnjiku!

23. travnja 2019. - 22:15
zadar_mzt2-170419

SKOPLJE – Dvorane "Jane Sandanski". Gledatelja: 3400. Drug kvalifikacijska utakmica za ostanak u ABA ligi.

Suci: Nedović i Špendl (Slovenija), Savović (Crna Gora).

MZT SKOPLJE AERODROM - ZADAR 77:78 (23:18, 20:17, 15:21, 19:22).

MZT SKOPJE: Woodard (26), Sokolov, Mamuzik, Magdevski, Simonovski, Bojić (6), Mladenovski, Stojanovski (7), Medford (17), Maslinko, Ivanov (14), Samardžiski (7).

ZADAR: Bašić (2), Marić (7), Žorić (17), Krajina (2), Dašić (12), Vuković (8), Brzoja (2), Špralja, Little (20), Božić (8), Planinić.

Serija za ostanak u regionalnoj ABA ligi vraća se u dvoranu "Krešimir Ćosić" jer je Zadar na gostovanju u Skoplju izborio pobjedu, pa će "majstorica" idućeg utorka odlučivati o mnogo čemu. Zadrani su dvije minute prije kraja imali za ovu tvrdu utakmicu ogromnih šest poena viška, ali se MZT nije predavao. Imali su i šut za pobjedu, ali ga nisu iskoristili, što bi prema igri koju je Zadar pokazao u drugom poluvremenu bilo jako bolno. Ovako su još unutra!

Veliku partiju odigrao je iskusni Vladimir Dašić koji je praktički povukao ostale dok se "gorjelo u paklu" minusa od 14 poena! Inače, otvorio je ubačajem za dva Božić, pa su se misli vratile na prvi dvoboj, što je u biti značilo kako će MZT odgovoriti "tricama", učinili su to Woodard i Stojanovski. Dva puta im je uzvratio Little, ali bijaše jedini u zadarskoj momčadi čija je lopta pronalazila put kroz mrežicu.

Woodard je opet krenuo praviti probleme Zadranima, onda je Nazor zatražio minutu odmora, te je ukratko rekao svojim igračima: "Svaki šut su bili sami, u svakom bloku smo zapinjali".

Više nego zorno je kazao o igri njegove momčadi, koja je istina u nekim trenucima iskazivala agresivnost u obrani, ali su u pravili bili kažnjavani prekršajima.

U napadu? Nimalo organizacije, Brzoja je doslovce "stajao" na lopti, dok je Žorić neke iznimno čiste situacije pretvarao u promašaje. Gosti su imali i 12 poena viška, međutim, Zadar se nekako uspio spustiti, Marić je pogodio "tricu", potom Krajina dva slobodna bacanja. Medford i Woodard ponovno su uhvatili ruku, pa se činilo da će MZT slično kao na Višnjiku otići na zavidnu prednost.

Ali, njima je stao šut, Zadar je ulaskom Bašića, serijom 8:1, u što je uključena "trica" Dašića, pa ubačaj za dva Žorića, došao do poravnanja! Onda su pomislili kako je to dovoljno i na brzu ruku "popili" 8:0, za mirniji odmor domaćina.

A glavobolja je Zadrane počela hvatati čim se krenulo u drugo poluvrijeme, MZT im je prodao dvije akcije u kojim su "hvatali muhe", realizator bio je Ivanov! Pridodao se Medford i MZT je otišao na plus 14!

Uzvratili su Žorić, Dašić, Marić, Božić i Little (51:47), što je izgledalo kao mala nada... Istodobno se trener domaćih ljutio na Ivanova jer je odlučio "brljati", izvukao ga je s tri poena Bojić, kojem je pak uzvratio Little, ali je opet došlo do dekoncentracije Zadra u obrani, nakon još jednoga promašaja Ivanova. Njega je ispravio Stojanovski, no uslijedila je iza toga igra bez igre, u kojoj se Zadar ipak dovukao u minus od dva poena, zahvaljujući Žoriću. Isti je igrač s dva slobodna bacanja donio poravnanje (58:58).

Medford je pogodio tri slobodna bacanja, uzvratio je Vuković tricom, a Žorić je blokadom Ivanova zakucao u parket. Ali Zadar nikako nije mogao do plusa, sve dok Žorić nije ubacio oba bacanja i po drugi put na utakmici doveo Zadrane u prednost.

Ivanov se za sve osvetio s tri poena, pa se njegov MZT opet vratio u pozitivan smjer. Ne zadugo jer je Dašić preko Ivanova izborio koš i dodatno, međutim, Woodard je bio uspješan za tri poena, ali i Vuković, tako da se rezultat stalno mijenjao, malo na jednu, malo na drugu stranu. Onda je Little oba puta bio precizan s crte slobodnih za najviših plus četiri u korist Zadra!

Ostalo je do kraja nešto manje od tri minute, Dašić je ukrao loptu i zakucao za plus 6 dvije minute prije isteka utakmice! I kad se činilo kako je priči kraj, Little je promašio dva napada, Woodard je pogodio za dva, potom i tri poena. Zadru je ostalo plus jedan i petnaest sekunda za napad...

Žorić je od dva bacanja pogodio jedno i nakon minute odmora MZT je dobio istu prigodu koju je iskoristio Woodard jedno, u drugom pokušaju je promašio, ali se lopta od Žorića odbila i otišla izvan terena.

Opet je Woodard trebao biti egzekutor, međutim, promašio je "cili koš"!

19. travanj 2024 17:49