FOTO: ZADAR NA VIŠNJIKU POBIJEDIO ŠIBENIK Obračun Funcuta i Tornada na tribinama i loše sudačke odluke naplatili - gostima!

FOTO: ZADAR NA VIŠNJIKU POBIJEDIO ŠIBENIK

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 1209. HT Premijer liga 1/4 finale. Suci : Dožai  (Zagreb), Jurčević i Roglić (Split).

ZADAR – ŠIBENIK 82:73 (23:17, 24:21,16:18, 19:17).

ZADAR: Bašić (12), Marić (7), Žorić, Krajina (16), Vuković (17), Brzoja (9), Špralja (9), Little (7), Erslan, Božić (5), Planinić.

ŠIBENIK: Mileković (10), Šarić (13), Vuko (19), Gulin (3), Bašić (4), Jelić, Vlaić,  Nakić (4), Korać (10), Paić (10), Klepo.

Zadar  je poveo u seriji na dvije dobivene utakmice u četvrfinalu HT Premijer lige, nova priča je na Baldekinu u nedjelju. Zadrani su uz pobjedu sačuvali Žorića koji je istina sjedio na klupi, ali bez odigrane sekunde i Dašića koji je dvoboj pratio s tribina.

Prvo se oglasila publika: "Uprava odlazi", potom su otvaranje  obilježile tri "trice", dvije zadarske, jedna šibenska, iza koje su gosti pali u ritmu, pa se domaća momčad uglavnom ubačajima iz reketa nakratko odvojila na šest viška, uključili su se Brzoja i Vuković. Zaustavio ih je s tri poena Korać, kojem je pak na isti način odgovorio Little čime je i završena prva dionica.

U drugoj se "tricom" Milekovića Šibenik domogao kratkotrajnog vodstva. Jer su iza toga "popili" seriju 15:4, načeo ih je iz daljine Marić, onda je prisnažio Bašić s dvije "trice", kasnije još jednom. Između toga puno tog su rješavali Marić i Krajina. Šibenski brod se nešto više nagnuo u 19. minuti, otišli su na minus 13, ali su Vuko i Mileković koji je zabio za tri poena, vratili ravnotežu.

Publika? Funcuti su stigli u 12. minuti, Tornado je čekao na svojem mjestu, onda su uslijedile uvrede s obje strane, ali nema potrebe šporkavati papir, onime čime se sport truje godinama. Jezivo!

Šarić i Mileković s dva "projektila" nisu odviše zbunili Zadrane, stigao im je brzi odgovor preko Krajine i Vuković (61:50).

Čim bi se domaćin odvojio, Šibenčani su pronalazili način za povratak, Paić i Korać "tricama", a Vuko košem i dodatnim bacanjem (61:56). I kasnije, kad se Zadar četiri minute prije kraja odveo na 74:61, Šibenčani se nisu predavali. Gulin i Šarić pogodili su za tri, Mileković slobodno nakon tehničke Nazoru i Vuko "tricu" (74:70).

Zadar se u tom razdoblju nije oglašavao. Ali, usput su ih naljutili suci, a ceh je platio Šibenik!

Naslovnica Sport

Najčitanije