PRIPREMA SE TEREN ZA SPEKTAKULARNI LJETNI TRANSFER Hoće li legendarnog Casillasa na vratima "Porta" zamijeniti mladi Zadranin?

PRIPREMA SE TEREN ZA SPEKTAKULARNI LJETNI TRANSFER

Jedna objava na Twitteru jučer je razbudila atmosferu u Maksimiru. Proslavljeni Iker Casillas je objavio: “Ove godine pratio sam Livakovića. Igra u Dinamu. Ima 24 godine. Zanimljiv.”

Jasno da se odmah postavilo pitanje zašto je vratar Porta, legendarni Iker pustio u eter tu objavu? Sigurno nije samo tako poslao tu poruku. Nisu hrvatski reprezentativac i Casillas kućni prijatelji, pa da jedan od najvećih čuvara mreže u povijesti iz tog razloga reklamira Dinamova vratara. Očito postoji neki razlog zašto je poruka objavljena u predvečerje prijelaznog roka. Cilja li to Porto na Dominika Livakovića? Možemo samo pretpostavljati, ali ne bi bilo nikakvo čudo da je tako. Livaković se maksimalno profilirao u posljednjih godinu dana, bio je sjajan.

Iker Casillas@IkerCasillas

Este año he seguido a Dominik Livakovic. Juega en el Dinamo Zagreb. 24 años. Interesante. 🧤 🥅 🛑 ⚽️

3.966

Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti

Broj osoba koje o tome govore: 328

Iako nije branio u Rusiji, vlasnik je svjetskog srebra, s Dinamom je igrao europsko proljeće, njegove obrane su stalno bile oblijepljene visokim ocjenama. S druge strane, Porto treba mlađeg vratara koji će biti nasljednik Ikera Casillasa. Legenda ima već 37 godina, ugovor mu istječe sljedećeg ljeta, polako se sprema za mirovinu. Ostala dvojica vratara Porta također su već nakupili godina i nisu nešto posebno cijenjeni. Fabiano, Brazilac koji je trenutačno ozlijeđen, ima 31 godinu. Transfermarkt ga procjenjuje na 500 tisuća eura, a Vana Alves, također Brazilac, ima 28 godina, a istaknuta cijena mu je 800 tisuća eura. Casillas po istom izvoru vrijedi milijun eura.

Lisabon, Portugal, 140319. Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. Na fotografiji: Dominik Livakovic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Boris Kovacev / CROPIX

 

Kad je Livaković u pitanju, cijena mu je na Transfermarktu 3 milijuna eura. Dakle, Livaković po tom izvoru vrijedi više od sva tri vratara Porta zajedno! Logično je očekivati da će Casillas u svojoj vjerojatno posljednjoj sezoni braniti manje, pa se onda traži vratar koji će ga zamijeniti. Livaković je već znano ime, mlad je, pa ta priča uopće ne izgleda kao nešto što se treba zanemariti. Možda je Casillas u klubu čuo o tome da će Porto krenuti po Liivja, možda priprema teren za spektakularni ljetni transfer? Saznat ćemo uskoro.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo - Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Dominik Livakovic
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Boris Kovacev / CROPIX

 

Neće biti problema

Uglavnom, to znate, već se duže vremena priča o mogućem transferu Livakovića. Kad se sagleda situacija, ovo je zapravo idealan trenutak za moguću prodaju. Ranking Dinamova vratara je izvrstan, na njemu Dinamo može dobro zaraditi. S druge strane, kad je vratarska pozicija u pitanju, Modri neće imati problema. Danijel Zagorac se pokazao kao izvrstan, nemojte nikada zaboraviti da je upravo on branio u kvalifikacijskim ogledima i s njim su Modri dogurali do skupine Europske lige. Također koracima od sedam milja nadire Dinko Horkaš, junak Modrih u Ligi prvaka mladih, mladić je kojem predviđaju bajnu karijeru. Vrijeme je da i on starta s minutama u seniorskom pogonu.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Porto v AS Roma - Estadio do Dragao, Porto, Portugal - March 6, 2019 FC Porto's Iker Casillas during the match REUTERS/Pedro Nunes

REUTERS

 

Sve je, dakle, kad se radi o vratarima u Dinamu posloženo. Zato nije nemoguće da Dominik Livaković uistinu postane nasljednik legendarnog Ikera Casillasa!

Naslovnica Sport

Najčitanije