StoryEditorOCM
SportRAZGOVOR S TRENEROM KOJI JE KK SONIK-PUNTAMIKU UVEO U ELITNI KOŠARKAŠKI RAZRED

Šime Kraljević: “Uz nadogradnju sastava kojeg imamo, možemo igrati Premijer ligu“!

Piše Ivica Gjergja
26. travnja 2019. - 13:41

Da bi netko bio prvi, to zahtjeva mudrost, strpljenje, dosta odricanja, to znači boriti se, znati kada treba povući koji potez i čekati pravu priliku. Biti prvi znači biti najbolji, a ova kratka priča govori o treneru uz čije ime stoji PRVI, on je Šime Kraljević, trener Sonik – Puntamike, prvaka Prve muške lige i novi stanovnik HT Premijer lige.

Neopterećen, naučen da poštuje druge kao što su i oni poštovani od njega, Šime je napravio pravi posao. Nakon sedam godina doveo je Sonik - Puntamiku tamo gdje je nekad bila, što je uspjeh vrijedan divljenja. U majstorici, pobjeda je mogla otići i na drugu stranu, k Dubravi, no Šime je sve izvrsno vodio i doveo do cilja.

-Nakon „majstorice“ smo odahnuli, kada je sve završeno povoljno za nas. Cilj je ispunjen. Ali, cilj nismo imali prije početka sezone, on se nametao tijekom natjecanja. U ligi se isprofiliralo pet momčadi (Dubrovnik, Agrodalm, Dubrava i mi), a mi smo pored Jazina - Arbanasa vodili na ljestvici. U drugom dijelu smo krenuli furiozno, imali utakmicu Kupa što nam je dobro došlo. Počele su pobjede, a malo nas je izdrmao poraz protiv Univeritasa, no iza toga vjera u vlastite snage nas je donijela tu gdje smo, ali pametnom i mudrom igrom.

Ne mogu ne zahvaliti našoj Upravi, mogu reći da nas je pratila izvrsno, išli su s nama na gostovanja s autobusom „Mrkve“ kome se zahvaljujemo. Navijači su prepoznali našu igru, dolazili su na utakmice i odlazili zadovoljni. Za svakog od nas to je bio doživljaj, priča Šime.

Čeka vas velik posao, organizacija, nova liga, imate sve u vidu?

-Nakon majstorice i ostvarivanja cilja bilo nam je potrebno malo odmora. No brzo smo se vratili u kolotečinu. Već radimo u punom pogonu, imamo neke stvari u klubu koje nisu "dobile pravo glasa", sačekat ćemo da to bude i potvrđeno, pa ćemo izaći u javnost. Nadogradnja sadašnjeg sastava će, uvjeren sam, biti od zadarskih igrača, što će reći da ćemo nastaviti „zadarski štih“, a što nas je i vodilo ka prvoj ligi. Da bismo mogli nastaviti normalno „funkcionirati“ treba nam roster od 15 igrača. Nismo toliko bogati da bismo mogli izdržati velike cifre no sve će se na vrijeme znati. Vjerujem da ćemo napraviti bolju „priču“ nego ove godine i učiniti igru boljom, protočnijom, ljepšom. Mi već imamo selekciju koja se potvrdila pa stoga i govorim o tome da ćemo biti bolji. Imamo karakterne dečke koji vole raditi, a onoliko koliko dobro radiš, toliko ćeš ubirati plodova, što se i u našem slučaju pokazalo. Nećemo zanemariti ovaj kadar, naći ćemo mjesto za svakog. Ne želimo ih, jednostavno rečeno, iskoristiti pa izbaciti.

Dokle možete ići ovim kadrom u novoj ligi?

-Pa nisam siguran da bismo mogli daleko doći. Uz dužno poštovanje, to bi bila grčevita borba za ostanak u ligi.

 

 

Kako je „rastao“ trener Šime Kraljević

 

Već na Kineziološkom fakultetu u Splitu vodio je mladi naraštaj KK Splita. Nakon završenog fakulteta u KK Šibeniku je bio pomoćni trener trojici trenera Matovu, Pulji i Hrvoju Vlašiću. Iza toga vodi KK Vidici, pa vlastiti klub Mapa 3, gdje je jedno vrijeme igrao i poznati košarkaš Šibenika Miro Jurić. 2010. godine dolazi u Zadar, preuzima u KK ABC kadete i juniore, a nakon toga u Sonik Puntamici s prekidima vodi kadete i juniore. Nakon toga odlazi za kondicionog trenera u ŽKK Zadra, gdje osvajaju drugo mjesto. Prošle godine s mjesta trenera juniora Sonik - Puntamike, predsjednik Mirko Jošić postavio ga je za seniorskog trenera i očevidno nije pogriješio.

 

19. travanj 2024 12:32