StoryEditorOCM
SportANTE PIPLICA NAJBOLJI JE MALONOGOMETNI JUNIORSKI VRATAR HRVATSKE

"Čast je i zadovoljstvo biti proglašen najboljim pored svih tih imena. To mi je dodatni motiv za daljnju igru!"

Piše Ivica Gjergja
27. travnja 2019. - 19:51
Ante zeleni dres.JPG

Kada dvojica zadarskih malonogometaša u juniorskoj selekciji Josip Jurlina u sastavu FC Splita i Ante Piplica iz Heroji Vodica 2007 budu proglašeni najboljim u Hrvatskoj, svakako je pored toga ugodno čuti i to da su dečki iz sastava velike malonogometne obitelji „Udruge za mali nogomet Zadar“. Ante Piplica, najbolji vratar, u Zadru igra u sastavu Primorca iz Ljupča. 

- Nama put do finala nije bio nimalo lagan, ispred „Heroja“ su bile jake prvoligaške ekipe koje su pune reprezentativaca, Futsal Dinamo, Uspinjača - Gimka, i na kraju Split, priča Ante.

Splita je bio bolji u finalu?

- U finalu nas je praktički dočekala U-19 reprezentacija i naš je cilj bio što duže vremena izdržati. Presudila je njihova duža klupa i to što su ti igrači u odnosu na nas profesionalci i futsal shvaćaju kao posao i većina od toga žive. Iscrpili smo se do finala, imali smo četiri utakmice u danu. Može se reći da je Split zaslužio titulu, ali ne bi bilo nezasluženo da smo je i mi uzeli.

Proglašen si za najboljeg vratara juniorskog prvenstva Hrvatske u jakoj konkurenciji i okosnica momčadi „heroja“?

- Iza mene je dobra sezona, osjećao sam se dobro cijeli turnir,  čast je i zadovoljstvo biti proglašen najboljim pored svih tih imena, a što mi je veliki motiv za dalje igre. U ovome tajne nemam osobno uživam u futsalu i živim ga svaki dan. 

Što je s daljnjom karijerom?

- Moji snovi su zaigrati jednog dana za jedan klub iz LNFS-a, ali za početak svakako bih se volio okušati u 1. HMNL. Daljnji planovi su igrati ljetne turnire, trenirati na jesen upisati fakultet u Zagrebu i možda ću već tada zaigrati u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi.

25. travanj 2024 10:25