StoryEditorOCM
SportDOBRE VIJESTI SA STANOVA

Razigrani Zadar napunio mrežu Varaždinu!

27. travnja 2019. - 21:06
sibenik_zadar24-090319

ZADAR – Stadion "Stanovi"

Gledatelja: 429 

Zadar – Varaždin 3:0 (1:0)

Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) - 7

Strijelci: Župan 1:0 (2-11m), Repić (70), 3:0 Repić (77)

Žuti kartoni: Jurić, Tokić, Kulaš (Zadar), Perković, Zebić, Sambolec, Jertec, Stolnik, Senić (Varaždin)

Crveni karton: Dejan Glavica (65 – psovanje suca)

Najbolji igrač: Antonio Repić (Zadar)

ZADAR: Bender (7), Pranić (7), Muić (7), Tokić (7), Jerbić (7), Žderić (7), Begić (7)(od 75. Jurić -), Župan (7)(od 78. Blažević -), Kulaš (7), Knežević (7)(od 66 Llanos 7), Repić (7,5)

VARAŽDIN: Nevistić (5), Perković (5)(od 35. Sambolec 5), Zebić (5),(od 59. Kolarić 5) Jertec (5), Brlečić (5), Glavica (5), Senić (5), Miličević (5), Stolnik (5), Fućak (5), Benko(5)

Sletjeli su Varaždinci na zadarski travnjak kao "ptičice" uvjerene u sigurno gnijezdo, odnosno, nadanja su im išla u smjeru pobjede. Ali, naletjeli su na razigrani Zadar, koji ih je načeo dok se nije ispunila ni druga minuta, srušen je Repić, sudac se nije previše mislio dosudio je jedanaesterac, kojeg je realizirao Župan.

Nedugo potom, umalo je poravnao Milićević, njegova je lopta otišla uz vratnicu. Onda je opet na djelu bio Repić, najprije u 11. minuti pucao pokraj vrata, nova prigoda ukazala mu se u 26. minuti kad je tukao po starinski "špicom", nedovoljno precizno. Između opisanih akcija, Benko je pogodio gredu, međutim, istodobno je pomoćni sudac podigao zastavicu i označio zaleđe. Nastavio je Zadar napadati i u drugom dijelu, Kneževićev udarac, obranio je Nevistić.

Kulaš je pak ciljao uz vratnicu! Gosti su nakon niza žutih kartona zaradili i crveni, zbog psovanja suca igru je napustio  Glavica.  Ubrzo su Zadrani iskoristili višak na terenu, Llanos je pobjegao preko desne strane, spremnim se pokazao Repić i zabio za povećanje vodstva. Odmah iza toga, Jertec je opalio s 25 metara, Bender se ispružio i izbio loptu koja je išla pod gredu.

Mogao je Repić, sve okončati u 73. minuti, zaobišao je cijelu obranu gostiju, na koncu i vratara i onda pogodio vanjski dio mreže. Iskupio se brzo za promašaj, prije toga Tokić je izvrsno pucao, a Nevistić jedva odbio loptu koja je stigla do Repića i priči bijaše kraj.

 

19. travanj 2024 18:21