StoryEditorOCM
SportNAKON SUSRETA DRUGE HNL ZADAR – VARAŽDIN

Karačić:“ Čestitam Zadru njegova pobjeda je čista“!

Piše Ivica Gjergja
28. travnja 2019. - 19:58
tekma

Zadar je jučer na Stanovima u srazu sa pretendentom za naslov prvaka Druge HNL Varaždinom odigrao najbolju svoju utakmicu, udijelivši mu čisti tricu (3:0). Od prve sekunde susreta Zadar je krenuo u napad , a mrežu gostiju načeo je kapetan Dragan Župan pogotkom iz kaznenog udarca  u drugoj minuti. Župan je pod dojmom dobivanja godišnje nagrade Zadarske županije za sport prikazao kako se igra, bilo ga je na svakom mjestu, znao je stati, oduzeti loptu, proigrati, zabiti te odigrao utakmicu za pamćenje. Njemu se pored ostalih suigrača pobjedi pridružio kao strijelac i Antonio Repić sa dva gola. Ovom pobjedom Zadar je napravio veliki korak ka stabilizaciji u sredini prvenstvene ljestvice. Evo što su nakon susreta kazali treneri Zadra i Varaždina.

-Smatram da je Varaždin bio malo u grču radi važnosti susreta ili je nešto drugo u pitanju u ovoj utakmici?  Dobro smo proučili njihovu igru, gledao sam njihove utakmice protiv Dinama i Hajduka i činili su mi se kao najozbiljnija momčad lige, pogotovo što su pokazali protiv Dinama. Imali smo nekakav plan u ovoj utakmici i sa lažnom špicom i sa širokim desnim krilom i visokom osmicom napasti lijevu stranu. Tako smo i dali prvi gol. Puno kolega mi je reklo da igramo dobro. Osim poluvremena protiv Hajduka i utakmice u Šibeniku nas nitko nije nadigrao. I da se nismo toliko promašivali u utakmicama protiv BSK-a, Dugopolja i Kustošije, ali i mnogim ostalima danas smo mogli pričati o mirnijoj borbi za ostanak. Nakon svih tih utakmica krenula je priča kako će i nama netko naletjeti i evo nažalost kolege Karačića, a na našu radost, bio je to njegov Varaždin, kazao je Karoglan.

Na drugoj strani trener Varaždina Branko Karačić imao je svoje viđenje susreta:

-Zadar je zasluženo pobijedio bio bolji i ja im čestitam. Oni su momčad koja ima i glavu i rep. Vjerovali smo da možemo kvalitetno reagirati na lažnu špicu Župana koji nam je stvarao dosta problema. No, mi smo jako loše ušli u utakmicu gdje je bio penal za domaćina već u drugoj minuti, a u nastavku smo bili nervozni. Dogodilo se isključenje Glavice. Nisam čuo što je rekao sucu ali ako ga je opsovao onda ga ne bi pokušao opravdati niti da mi je rođeni sin. Uglavnom, rekao bih da nismo bili na onom nivou na kojem smo trebali biti da osvojimo nešto više. Jedino što nas veseli jest da je i Šibenik izgubio pa je bodovna razlika između nas ostala ista. Nažalost, zbog žutih kartona na ovoj utakmici ostali smo bez pet igrača za sljedeću što nam predstavlja izuzetno veliki problem, kazao je Karačić.

25. travanj 2024 13:31