StoryEditorOCM
SportNOVA INSPIRACIJA

Kreće revitalizacija zadarske Ljetne košarkaške lige

Piše Ivica Gjergja
29. travnja 2019. - 17:18
zadar_cedevita13-180216

Košarkaški klub Diadora i Društvo sportske rekreacije Evala, zajedno su odlučili ući u projekt revitalizacije zadarske ljetne košarkaške lige.

Ne tako davno izuzetno popularna ljetna liga s nizom poznatih imena iz svijeta među obručima, te odličnih utakmica, koja je dugo "žarila i palila" nenadano je "utihnula" prije nekoliko sezona.

Ideja o košarkaškoj ligi zadarskih kvartova i mjesta Zadarske županije nastala je upravo po uzoru na "staru“ Ljetnu ligu koja se kontinuirano igrala 10-ak godina i izazivala veliki interes u javnosti i među sudionicima. Baš ta nekadašnja liga inspiracija je novim i starim generacijama koje su se sada ujedinile i ponovno pokrenule nešto što je nekad krasilo košarkaška igrališta, nešto što je odražavalo sami duh Zadra kao Grada košarke i košarkaša.

Ono što će ipak razlikovati ovu ligu u odnosu na "staru“ je to što će se sve utakmice do kraja odigravati na jednom od najpoznatijih i najkultnijih igrališta u Zadru - Igralištu "Mornarica“. Ono što pak krasi igralište je lokacija koja je u neposrednoj blizini Pozdrava suncu i Morskih orgulja. Liga će se kontinuirano održavati tokom srpnja i kolovoza svaki vikend, a samo trajanje i format natjecanja, kako kažu priređivači, objavit će se na vrijeme, ovisno o prijavljenim momčadima.

- Zadarsku ljetnu ligu 2019. organiziraju KK Diadora i DSR Evala u suradnji s Udrugom košarkaških sudaca Zadarske županije, a organizacija Zadarske ljetne lige je logičan slijed razvoja jedne sportske priče koju su DSR Evala i KK Diadora započeli posljednjih godina. Uz brojne humanitarne akcije, uređenja sportskih igrališta, organizacije 3x3 turnira u uličnoj košarci, odlučili smo se ujediniti i zajedničkim snagama napraviti nešto što će u svim Zadranima, ljubiteljima košarke, pa i u općenitoj zadarskoj javnosti probuditi veliki interes, kaže Tomislav Kabić, domaćin natjecanja.

19. travanj 2024 18:36