StoryEditorOCM
SportFOTO: DRAMATIČNO JE BILO U POSLJEDNJOJ ČETVRTINI

Zadar izborio ostanak u ABA ligi!!!

30. travnja 2019. - 22:02
zadar_mzt6-300419

ZADAR– Dvorana "Krešimir Ćosić"

Gledatelja:3124

Zadar – MZT Skopje Aerodrom  86:75  (29:18, 21:22, 16:22, 20:13)

Suci: Juras (Srbija), Šundić (Crna Gora), Stapić (Bosna i Hercegovina)

ZADAR: Bašić, Marić (5), Žorić (29), Krajina, Dašić (6), Vuković (8), Brzoja (7), Špralja, Little (14), Božić (17), Planinić

MZT: Woodard (8), Sokolov, Mamuzik, Magdevski, Simonovski (11), Mladenovski, Stojanovski (5),  Medford (20),  Maslinko (7), Ivanov (22), Samardžiski (2)

Salve zadovoljstva na tribnama dvorane " Krešimir Ćosić", jer je Zadar u "majstorici" pobjedio skopski MZT i osigurao ostanak u regionalnoj ABA ligi u novoj sezoni. Na stranu i povici " Uprava odlazi", cilj je postignut i otvara se prostor za svaku vrstu rasprave. Zadar je kroz dvoboj imao nekoliko izvrsnih rola, te sjajnog Žorića s njim i prigodu da se suparnik posve "isključi", međutim, zaredale su pogreške, važnost susreta imala je također  svoj utjecaj. Stoga se za zadnjih pet minuta može nazvati dramom, u kojoj je odlučilo više iskustva na zadarskoj strani, MZT je počeo gubiti konce na kraju i utakmicu.

Inače,  izvrsno otvaranje Zadra, Little za tri , Žorić "dvicu" i onda nekoliko promašaja, potom na pozornicu dolazi makedonska momčad. Na isti način uzvratio je Medford, nadovezali su se Ivanov i Woodard, dovoljno za oprez... Brzo su odgovorili Dašić i Božić, međutim, na drugoj strani raspoloženje nije skrivao Ivanov, "poništio je tricu" Littlea, i nastavio raditi probleme u reketu.  Srećom, nije dugo trajalo, jer se Zadar odlučio za agresivniju obranu na cijelom terenu.

K tomu Žorić se pokazao gospodarem reketa, zabijao je i skakao,  dok je s Božićevom tricom i s ubačem za dva u izvedbi Littlea, Zadar načinio seriju 12:0, istim brojem označena je i najveća zadarska prednost u 14.minuti! Ni tada nitko nije mislio kako je puno toga rješeno, naprotiv, Zadar je imao problema s branjenem vanskoga šuta, Ivanov, Simonovski i Maslinko po jednu tricu, Medford dvije.

Krenula je rasti zabrinutost koju je s dvije odlične akcije otklonio Brzoja, a Žorić je rešetao s crte slobodnih za komotnijih deset viška prije treće dionice. Ali, o pet primljenih "trica", zasigurno se pričalo u svlačionici. Nanovo je Žorić bio prva figura, osim poena valja zapisati i NBA Blokadu na Medfordu, nažalost, tu je Zadar lagano počeo kopniti, unatoč činjenici da je Samardžiski njihov najiskusniji igrač zaradio petu osobno. Pokazalo se kasnije kako to i nije bila kobna opcija za goste, jer su u igru uveli vanskog igrača, Simonovski koji je tricama stvarao veliku zebnju kod domaćina. Meddfor je pak s dva slobodna zadarsku prednost sveo na svega pola koša, onda je naisteku treće četvrtine Marić pogodio "tricu" za malo više zraka.

U zadnjih deset minuta moglo se gledati novu zbunjenost, Zadra, jednako u obrani i napadu, jest bile su dvije lijepe blokade, međutim, krenuli su bacati loptu "u bunar" i u 34.minuti MZT je stigao do poporavnanja (68:68). Nije se ni trener Nazor najbolje snalazio, odnosno, kad je vidio da mu momčad pada nije uspijevao pronaći način kako ih vratiti u igru. Odlučio je u konačnici odigrati s tri visoka, što je bilo za očekivati, jer je gostima nedostajalo visine (78:70). Zapravo, bio je to preslik  odlučujućih minuta onog ogleda u Skoplju.

26. travanj 2024 16:36