StoryEditorOCM
SportTREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA – JUG

Primorac na „čelu“ kolone

Piše Ivica GJERGJA
5. svibnja 2019. - 14:27
Primora c.JPG

Kada se doživi aplauz za ono što si uradio na utakmici moraš biti zadovoljan i na neki način ponosan na učinjeno. Tako se jutros dakako, s novinama ispod pazuha, na prvoj jutarnjoj kavici osjeća i trener Primorca (B) Jugo Dominis. Naime, nakon susreta njegovoj momčadi u 26. kolu Treće HNL-Jug odigrane jučer sa Neretvom 2:0, igračima i njemu razlijegao se aplauz igralištem Kazimira i Silvia u Biogradu, čestitali su im na ovaj način navijači pobjedu i „stolovanje“ na prvom mjestu lige. Sigurno da je ovaj uspjeh vrijedan svakog priznanja i čestitke kako igračima tako i treneru i njegovom stožeru, ali i čelništvu kluba kojim izvrsno „dirigira“ dugovječni predsjednik Darko Banić. Pod njegovom „zapovjedi“ dojma smo da se Primorac vraća na stare slave i lijepe dana kada su dečki žarili i palili nogometnom Dalmacijom. Dolazeći na dogovoreno mjesto sa trenerom Dominisom, naletjesmo smo na vjernog - fetivog navijača Primorca Antu, koji nam bez dobro jutro, zapjeva:

- Lipo li je, lipo lije na prvom mjestu biti..., a tu ćemo i ostati...

Da Ante je u pravu treba to spomenuti jer nakon 26. odigranih kola Primorac se „šepuri“ na prvom mjestu sa osvojenih 47 bodova. Istina dijeli nekako prvo mjesto sa Junakom no uvjereni su u klubu svi da će proći prvi „ciljnu ravninu“ i biti prvi na kraju natjecanja. Pa kako se osjeća nakon ovog trener Jugo Dominis.

- Kada bi rekao da mi nije drago lagao bi, no mi znamo svoj put koga ćemo sigurno je nastaviti dalje i nećemo silaziti s njega. Sve je u klubu u najboljem redu, svi smo kao jedan klapa smo, zna se tko što radi, a kada je tako uspjeh neće izostati, onako na prvu nam reče Dominis.

Hoće li igrački roster izdržati, a i vi, obzirom na raspored, četiri su kola još u điru?

- Mi imamo svoju računicu, usredotočeni smo na ostvarivanje tog cilja biti prvi, a ako se nešto ne ostvari nikome neće glava pasti s ramena. Meni je bitno da dobro igra momčad, da dobro stojimo na terenu i da smo kompaktni u svemu i na terenu i van njega. Svatko od mojih igrača daje svoj obol igri i pobjedi, kazao nam je Jugo.

 

Slika momčad Primorca i trener Jugo Dominis. Snimio IG.

24. travanj 2024 08:56