StoryEditorOCM
SportFOTO: DINAMO II - ZADAR 2 : 1

Čak se i poravnalo, ali na kraju nije bilo s(p)retnosti...

Piše Ivica GJERGJA
5. svibnja 2019. - 19:39
dinamo2_zadar10-050519
DINAMO II – ZADAR 2:1
ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja 100. Sudac: Marino Majstorović (Split).
Strijelci: 1:0 Šipoš (39), 1:1 Begić (45), 2:1 Ćuze (66).
DINAMO II: Jurić, Barešić, Leovac, Kim, Gogić, Carracedo, Bagarić (od 82. Janković), Ćuze, Šipoš, Fintić (od 70. Krizmanić), Dojčinović (od 70. Jovičević). Trener: Igor Jovičević.
ZADAR: Bender, Repić, Muić, Iveljić, Tokić, Žderić, Župan, Jerbić, Begić, Kulaš (od 71. Pranić), Katuša. Trener: Mislav Karoglan.

Nakon sjajnih nastupa mladih igrača momčadi Dinama u Europi, vratili su se u realnost, te odigrali susret sa Zadrom. Za domaćina je nastupila kombinirana momčad u kojoj je bilo i reprezentativaca Hrvatske, (Leovac), a Zadar je izveo sastav koji se u dosadašnjem dijelu iskazao.

Imali su gosti u otvaranju susreta i nekoliko poluprilika, no sve je ostalo na tome. Prvo je Župan u šestoj minuti ubacio iz slobodnjaka loptu u peterac nitko nije pratio njen let, da bi u 14. minuti opet Župan lijepo pronašao Tokića ovaj tuče no obrana Dinama izbacuje loptu u aut.

Nakon toga Dinamo II dominira pa su Ćuze, Šipoš i Fintić do 24 minute imali svoje prigode, no Bender i obrana Zadra je sve uspješno riješila. I tako sve do 39. minute se izmjenjuju udarci čas na jedna čas na druga vrata, a u toj minuti Dinamo II je poveo, Leovac je ubacio prizemnu loptu u peterac, a Šipoš je proslijedio loptu u gol za vodstvo.

U 45 Begić poravnava. Opet je začetnik akcije bio Župan koji je pronašao Begića ovaj puca, vratar Dinama II Jurić odbija no drugi put je matiran za 1:1.

Sve do 66 minute Zadar je bio bolji, onda jedna nesmotrenost u obrani gostiju iskoristio je Ćuze i zabio drugi zgoditak za Dinamo II.

Za poravnanje rezultata imali su prigode Repić, Pranića i Muić, no bez uspjeha.

26. travanj 2024 17:38