StoryEditorOCM
SportPOLAZNICI ŠKOLE NOGOMETA NK ZADRA

Ponovo „radi“ igralište Bagata!

Piše Ivica GJERGJA
5. svibnja 2019. - 19:47
bagatt

Igralište Bagat ponovo „radi“! Da, igralište na kojemu su prve nogometne korake napravili mnogi vrhunski svjetski nogometaši, od Zlatne lopte Luke Modrića, nadalje, nakon više od pola godine ponovno je u funkciji. Iako još nije u potpunosti obnovljeno, na Bagatu su već počeli trenirati najmlađi polaznici škole nogometa NK Zadar od 6 do 8 godina. Evo što je kazao voditelj škole nogometa NK Zadar, Marko Pinčić:

– Bagat je naš dom i želja nam je da se što prije tu preseli kompletan pogon škole nogometa NK Zadar. Već sada se napravio velik posao, od sanacije travnjaka, preko uređenja svlačionica i popratnih prostorija pa do rušenja željeznih golova i betonskih klupa, koje su tamo stajale desetljećima. Uskoro očekujemo nove golove i klupe te sanaciju ograde i onda možemo reći da smo završili prvu veću fazu radova – kažuje Pinčić.

Kakve su prve reakcije djece i roditelja?

– Vrlo pozitivne, a siguran sam da će biti još i bolje kada sve završimo. Mnogo je posla iza nas i pritom ne mislim samo na ovaj dio što se tiče radova. Jer za vrijeme dok je Bagat van funkcije trebalo je i još uvijek treba organizirati treninge i utakmice za pogon od preko 400 djece. To nije nimalo lako, ali zahvaljujući našim prijateljima kojima ćemo se drugom prilikom posebno zahvaliti, uspijevamo sve to odraditi.

Kada se očekuje završetak radova?

– Završetak radova je zapravo širok pojam, jer ja neću biti zadovoljan dokle god naša škola nogometa, koja je toliko dala gradu Zadru i hrvatskom nogometu, ne dobije najbolje moguće uvjete za rad. Ali što se ovog aktualnog dijela tiče, nadam se da ćemo kroz tekući mjesec dobiti nove golove i klupe te zatvoriti ogradu, kako bismo mogli početi normalno raditi. Imamo još neke stvari u planu, ali idemo korak po korak.

Bagat u novom ruhu otvara i neke nove marketinške mogućnosti za naš klub?

– Svakako i zato se nadam da ćemo što prije uspjeti zamijeniti kompletnu ogradu oko igrališta, koja je doista stara, a na nekim mjestima i opasna. Želimo da to bude naš centar, gdje će preko 400 mladih nogometaša svakodnevno trenirati i igrati utakmice s vršnjacima iz cijele Hrvatske i šire pa sam siguran da će i potencijalni sponzori znati prepoznati taj potencijal – zaključio je Pinčić.

 

17. travanj 2024 10:50