StoryEditorOCM
SportVRAĆA SE ZADARSKA LJETNA LIGA, KOŠARKAŠKO NATJECANJE IZMEĐU KVARTOVA I MJESTA U ŽUPANIJI

Utakmice će se održavati na Mornarici, a za organizaciju su zaslužne mlade snage

Piše Iva Ivanac
6. svibnja 2019. - 15:30
1

Zadarska ljetna liga, natjecanje koje je godinama okupljalo košarkaške entuzijaste Zadarske županije, dobiva svoj nastavak. Naime, KK Diadora, DSR Evala, Udruga košarkaških sudaca Zadarske županije i mjesni odbor Poluotok prionuli su na posao kako bi ponovno pokrenuli ljetnu ligu i ljubiteljima košarke u vrućim mjesecima pružili pravu sportsku poslasticu.

Zadarska ljetna liga zapravo je natjecanje između gradskih kvartova i mjesta u županiji u košarci na dva koša, a koje će se održavati tijekom srpnja i kolovoza, ovisno o broju prijavljenih momčadi.

- Ovogodišnja ljetna liga nastala je po uzoru na „staru“ Ljetnu ligu koja se kontinuirano igrala 10-ak godina i izazivala veliki interes među sudionicima i javnosti. Sve će utakmice biti održane na igralištu Mornarica, a nadamo se da ćemo raznim događanjima koja tamo organiziramo u potpunosti revitalizirati i preurediti igralište, govori Donat Vidov iz DSR Evala i dodaje kako prijave počinju u utorak, a traju sve do kraja mjeseca. Vidov ističe da je ekipi iz DSR Evala, nakon što se 2014. godine ugasila "stara" ljetna liga, bila velika želja vratiti takvu vrstu natjecanja na Mornaricu. Svaka prijava mora sadržavati listu igrača, minimalno 8, a maksimalno 18 imena, s tim da na utakmici mogu igrati maksimalno 12 igrača s te liste.

- Bitno je za naglasiti kako na ljetnoj ligi mogu sudjelovati svi, bez obzira na godine i spol. Za prvu godinu je planirano sudjelovanje osam ekipa, no ostavit ćemo dodatnog prostora tako da će maksimalno moći sudjelovati 12 timova. Interes je velik pa preporučujemo svima da požure s prijavama, dodao je Vidov.

Ivica Dokoza iz KK Diadora naglasio je kako osim kotizacije koja za zadarsku ljetnu ligu iznosi 1500 kuna i dresova s brojevima, momčadi nemaju nikakvih dodatnih troškova kroz natjecanje.

- Format je takav da će se, ukoliko bude osam timova, igrati u dvije skupine. Pobjednici skupina plasiraju se direktno u polufinale a drugi i treći iz skupina idu u razigravanje za preostala dva mjesta u polufinalima, govori Dokoza dok Martin Vulić iz Udruge košarkaških sudaca ističe kako su takva natjecanja nužna za razvijanje igrača, ali i mladih sudaca.

S obzirom na popularnost i reakcije koje je na društvenim mrežama postigla u rekordno kratkom vremenu, Zadarska Ljetna Liga ovog će ljeta zasigurno predstavljati pozitivan primjer suradnje udruga i pojedinaca s ciljem ponovne popularizacije sporta u Gradu Košarke.

24. travanj 2024 03:59