StoryEditorOCM
SportBRATSKI OBRAČUN NA MALONOGOMETNOM TERENU

Tko je bolji od braće Škoda: vratar Ivan ili kiler Martin! Ploča ili Brodarica?

Piše I. Gjergja
9. svibnja 2019. - 14:40
Martin i Ivan

Nije rijetkost na nogometnim terenima da rođena braća igraju na suprotnim stranama. Ovaj put zabilježili smo „bratski obračun“ u kvalifikacijskoj utkamici za ulazak u prvu županijsku malonogometnu ligu između Ploče i Brodarice. Namjerio se brat na brata iz obitelji Škoda!

Ivan (28) je kao vratar nastupio za Ploču, a Martin (31) kao napadač za Brodaricu. Njihovi timovi u međusobnom srazu vodili su veliku borbu za ulazak Prvu ligu. Kako je Ploča do sada igrala u toj ligi, Ivan je na vratima branio da njegova ekipa tu i ostane, a Martin je napadao ne bi li svoju Brodarica iz Druge lige preselio u viši rang.

Kao što se može vidjeti na slici, na početku susreta braća su bila dobro raspoložena. Zadirkivali su jedan drugoga, tko će koga nadmudriti, malo su popričali između sebe. No na utakmici je bio uspješniji Ivan, na golmanskoj crti podigao je neprobojni zid, a Martin, bomabarder i kiler, na kraju susreta hvatao se za glavu. Njegovi s Brodarice nisu uspjeli zakoračiti u "više društvo", primili su četiri zgoditka, a Ivan s druge strane nije dobio ni jedan. Ivan je slavio, a martin je bio vidljivo tužan.

I tu je scenu stupio otac Vele koji je sinove na suprotnim stranama pratio s tribina. Odmah po sudačkom zviždiku za kraj utkamice, „uzeo“ je obojicu sa sobom i odveo ih u obližnji kafić na piće.

- Obojica ste pobijedili. Na utakmici ste bili dobri, a netko je ipak morao ići dalje. Ja sam više nego zadovoljan – tješio ih je tata Vele sa suzama ponosa u očima.

25. travanj 2024 14:19